Mihai Călin, acuzaţii la adresa conducerii Teatrului Naţional din Capitală: Mi-e greaţă de „dictatura” instituită la TNB. Naţionalism deşănţat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Zile şi Nopţi
FOTO Zile şi Nopţi

Actorul Mihai Călin afirmă că vineri, înainte de a intra în scenă, Marius Bodochi, director artistic interimar al Teatrului Naţional Bucureşti, i-a transmis din partea lui Mircea. Rusu, director general interimar, interdicţia de a se "manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina".

"Azi, cu 2 minute înainte de a intra în scenă (“No man’s land”), Marius Bodochi, dir artistic interimar, mi-a transmis din partea lui M. Rusu, dir gen interimar, interdicţia de a mă manifesta în vreun fel în legătură cu războiul din Ucraina. E adevărat, aş fi vrut ca, după aplauze, împreuna cu un coleg, cu steagurile României şi Ucrainei, să dam un mesaj scurt de solidaritate faţă de poporul ucrainean, artiştii de acolo, Teatrul din Mariupol şi Teatrul Academic “Ivan Franko” din Kyiv, unde ar fi trebuit să jucăm acum 2 ani( pandemia ne-a oprit)", a relatat Mihai Călin vineri, într-o postare pe Facebook..

El afirmă că vineri au murit din cauza bombardamentelor doi cunoscuţi artişti ucraineni, o actriţă şi un balerin.

"Mi-e greaţă de “dictatura” instituită la TNB. Naţionalism deşănţat şi totală lipsă de înţelegere a menirii Teatrului. Am fost cuminte…. Să nu tulbur Direcţia şi o parte din colegi. Somn uşor!", conchide actorul.

În urmă cu câteva zile, Mihai Călin anunţa că Sindicatul Actorilor din TNB a propus campania „TNB pentru Ucraina”., iar directorul general interimar a refuzat, argumentând ca teatrul are alt rol, ca noi nu facem politică şi l-a invitat sa se ducă la Cernăuţi şi Cahul să vadă ce păţesc românii din cauza ucrainenilor.

„Iar pe TNB nu avem voie sa proiectam steagul ucrainean ci doar tricolorul românesc pentru ca suntem patrioţi romani, iar ucrainenii ne-au făcut destule rele!", afirma actorul.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite