Măsuri de siguranţă înăsprite la Edinburgh, la 70 de ani de la înfiinţarea primelor două festivaluri de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, pe 4 august, Edinburgh, capitala Scoţiei, a început celebrarea a 70 de ani de la înfiinţarea primelor festivaluri ale oraşului. Organizatorii au înăsprit măsurile de siguranţă pentru participanţi pe parcursul celor trei săptămâni ale festivalurilor, după informează bbc.com. Festivalul Internaţional din Edinburgh şi Festivalul Fringe vor include 3.398 de spectacole în 300 de spaţii, în perioada 4 - 28 august.

Reprezentanţii mai multor spaţii în care vor avea loc evenimente (spectacole de operă, muzică, teatru, dans şi comedie) în cadrul festivalurilor au transmis că vor verifica în premieră genţile participanţilor.

De asemenea, în oraş au fost instalate bariere cu scopul de a împiedica posibile atacuri teroriste de tipul celor în care pietonii sunt loviţi de maşini. 

Festivalul Internaţional din Edinburgh se va deschide cu ”Bloom”, un spectacol de lumini şi sunet, care va transforma piaţa St Andrew a oraşului.

Între vedetele care participă la Festivalul Fringe se numără actorul de comedie Craig Ferguson, care a mai luat parte la o ediţie a festivalului în urmă cu 23 de ani. Craig Ferguson, fost prezentator al emisiunii ”Late Late Show” în SUA, nu va prezenta un număr de stand-up, ci programul său de radio.

Ediţia din acest an a Festivalului Fringe îl va include în program de Alex Salmond, prim-ministrul scoţian. Acesta va apărea în 15 spectacole, care deja sunt sold-out. Spectacolul fostului lider al Partidului Naţional Scoţian este descris drept „un festival al distracţiei, prieteniei şi libertăţii”, dar şi o oportunitate pentru public să afle ”ce crede el cu adevărat”.

De asemenea, liderul laburist Jeremy Corbyn urmează să apară într-un show, la sfârşitul lunii august.

Ca de obicei, politica la nivel mondial va fi o temă predominantă în show-urile Festivalului Fringe, cu producţii cu subiecte precum Donald Trump şi Brexit. 

Ediţia din acest an a evenimentului va include şi nouă spectacole de operă, inclusiv ”Macbeth”, de Giuseppe Verdi - spectacol care a avut loc şi în prima ediţie a festivalului.

Festivalul Internaţional din Edinburgh a fost înfiinţat după doi ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, drept o „nouă platformă pentru înflorirea sufletului uman”.

Festivalul Fringe a apărut în acelaşi an, când opt grupuri teatrale au vrut să participe la Festivalul Internaţional din Edinburgh, fără să fie invitate.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite