Mario Vargas Llosa şi Mircea Cărtărescu în deschiderea primei ediţii a Festivalului Literar al Scriitorilor organizat la Malaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Fiorella Battistini şi Silviu Guiman
FOTO: Fiorella Battistini şi Silviu Guiman

Mircea Cărtărescu este invitat să deschidă alături de Mario Vargas Llosa prima ediţie a Festival Literario de América y Europa „Escribidores“, organizat la Malaga, în perioada 2–5 martie.

Miercuri, 2 martie, la ora 19.30, Auditoriul Edgar Neville din Malaga va găzdui dialogul dintre Mario Vargas Llosa şi Mircea Cărtărescu cu tema „Literatura pentru o lume nouă“. Întâlnirea va fi moderată de scriitoarea spaniolă Mercedes Monmany.

A doua zi, joi, 3 martie, Mircea Cărtărescu este aşteptat la Sevilla unde vor fi organizate două întâlniri cu publicul. Prima va avea loc la Facultatea de Filologie a Universităţii din Sevilla unde Mircea Cărtărescu va purta un dialog cu jurnalistul Pablo Bujalance şi cu traducătoarea operei sale în limba spaniolă, Marian Ochoa de Eribe, iar cea de-a doua la Librería Verbo.

Opera lui Mircea Cărtărescu este publicată în limba spaniolă la prestigioasa editură Impedimenta din Madrid, unde au apărut până în prezent unsprezece titluri semnate de scriitorul român. Cel mai recent roman al său, Solenoid, publicat în spaniolă în 2017, a fost extrem de bine primit de critica literară şi de presa culturală spaniolă şi sud-americană, fiind desemnată cea mai bună carte din 2017 în La Vanguardia, El Periódico, The New York Times en español şi bucurându-se de cronici entuziaste în numeroase alte publicaţii. În toamna anului 2021 a apărut splendida antologie Poesia esencial, în traducerea lui Marian Ochoa de Eribe şi a Etei Htrubaru.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite