Lecţii de „anatomie a spectacolului”, atelier de jurnalism teatral susţinut de criticul de teatru Marian Popescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criticul de teatru Marian Popescu
Criticul de teatru Marian Popescu

Jurnalismul teatral - Lecţia de anatomia spectacolului este un atelier susţinut de criticul de teatru şi profesorul Marian Popescu,în cadrul Festivalului Naţional de Teatru, până pe 1 noiembrie. Atelierul, început pe 27 octombrie, se desfăşoară în fiecare zi, între orele 10.00-13.00, la Alt Shift (Str. C-tin Mille, nr. 4).

Atelierul susţinut de criticul de teatru şi profesorul Marian Popescu se adresează în principal studenţilor de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, întrucât îmbină tehnicile jurnalismului în diverse medii de comunicare cu analiza spectacolului de teatru.

Structurat pe trei teme, Pentru cine scriem, Despre ce scriem, Cum şi Ce scriem, atelierul are atât o componentă teoretică, cât şi una practică. Discursul despre public, anatomia spectacolului şi stiluri de analiză teatrală va fi urmat de întâlniri cu practicieni invitaţi (dramaturgi, regizori, actori, critici), dezbateri cu juriu pe tema spectacolelor vizionate în festival şi, în final, de redactarea de texte jurnalistice de diverse tipuri, de la ştire, comunicat de presă, semnal publicistic, la cronică şi analiză de spectacol.

Marian Popescu este critic de teatru, Profesor al Universităţii din Bucureşti şi Profesor asociat al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din Cluj-Napoca. Traducător de dramaturgia de limbă engleză, editor teatral, cercetător, expert în Artele spectacolului, Literatură, Comunicare publică şi Politici culturale, Marian Popescu are o vastă experienţă în organizarea şi susţinerea de conferinţe şi ateliere pe teme cultural-teatrale atât în România cât şi în Anglia, Olanda, Polonia, Franţa, Moldova şi Slovenia.

Perioada: 27 octombrie – 1 noiembrie 2014
Programul de lucru: 10.00-13.00
Locaţia: Alt Shift (Str. C-tin Mille, nr 4)

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite