Încep Zilele Teatrului „Nottara“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul bucureştean aduce în faţa publicului câteva dintre producţiile de succes ale actualei stagiuni, între 7 şi 11 decembrie.

În vitrina teatrului de pe bulevardul Magheru veţi regăsi spectacole diverse (comedie, poveste, mişcare, sunet), care vor prilejui întâlnirea cu cei mai apreciaţi actori ai teatrului.

Festivalul va fi deschis mâine, de la ora 19.30, de „Metoda", care vorbeşte despre cinismul evaluărilor candidaţilor, în companiile multinaţionale. Cei care vor să fie directori într-o firmă se comportă aberant, potrivit aşteptărilor angajatorilor. Spectacolul a fost realizat de Theodor - Cristian Popescu după piesa „Metoda Grönholm", scrisă de Jordi Galcerán şi ecranizată în „El método" (2005), de regizorul Marcelo Piñeyro.

Joi, 8 decembrie, de la ora 19.00, la Sala „Horia Lovinescu" va începe„Omul hazardului", spectacolul după piesa Yasminei Reza, regizat de Cristi Juncu. Într-unul dintre cele mai tehnice, dar şi cel mai puţin dinamice spectacole ale sale, Cristi Juncu îşi duce mai departe fascinaţia pentru textele care spun ceva. Piesa „Omul hazardului", de Yasmina Reza, nu are cadenţa spumoasă a conversaţiilor din „Artă", dar punctează la fel de mult la capitolul substanţă.

E un text valid mai ales pentru lectură şi oarecum dificil de dinamizat. Din distribuţie fac parte Catrinel Dumitrescu şi Emil Hossu. Un scriitor şi marea sa admiratoare se întâlnesc, întâmplător, în compartimentul aceluiaşi tren. Într-o succesiune de monologuri, scriitorul se împinge, ca într-un accident, în faţa propriei opere, vorbind despre finalitate, vanitate şi energie vitriolantă, iar cititoarea cărţilor lui îşi evaluează viaţa trăită. Scenariul filmului care a deschis seria producţiilor „Dogma", „Festen" („Aniversarea") i-a inspirat regizorului Vlad Massaci un spectacol prin care a abandonat artificiul teatral, revenind la simplitate, la autenticitate şi la realism.

Publicul român va putea revedea spectacolul , „Aniversarea" la sala „George Constantin", sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19.30. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Alexandru Repan, Catrinel Dumitrescu, Emil Hossu.

Premiere la „Nottara"

Zilele Teatrul „Nottara" vin şi cu două premiere la Sala „Horia Lovinescu", semnate regizoral de Diana Lupescu: pe 9 decembrie, de la ora 19.00 -„Nu vorbiţi cu actorii", prilej cu care teatrul îl va aniversa pe actorul Emil Hossu, la 70 de ani, şi pe 11 decembrie, de la ora 19.00 - „Vacanţă în Guadelupa", coproducţie cu Teatrul „George Ciprian" din Buzău.

Două spectacole de Petre Bokor

Regizorul Petre Bokor va prezenta două spectacole: „39 de trepte", o comedie după un film de Alfred Hitchcock (sâmbătă, 10 decembrie, ora 19.00) şi „Ultimul Don Juan", de Neil Simon, cu Luminiţa Erga, Constantin Cotimanis (duminică, 11 decembrie, ora 19.30).

Nu rataţi!

Miercuri, 7 decembrie, Sala „George Constantin", ora 19.30 - „Metoda", regia: Theodor-Cristian Popescu.
Joi, 8 decembrie, Sala „Horia Lovinescu", ora 19.00 - „Omul Hazardului", regia Cristi Juncu.
Vineri, 9 decembrie, Sala „George Constantin", ora 19.30 - „Cabinierul", regia Marcel Ţop.
Sâmbătă, 10 decembrie, sala „George Constantin", ora 19.30 - „Aniversarea", regia Vlad Massaci.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite