„Imaculat“, singurul proiect românesc la Bienala veneţiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea proiectului „Imaculat“ FOTO: labiennale.org
Imaginea proiectului „Imaculat“ FOTO: labiennale.org

În cadrul Bienalei veneţiene, o echipă formată din scenarista Monica Stan, regizorul belgian Kenneth Mercken şi producătorul Marcian Lazăr lucrează, până pe 14 octombrie, la construcţia scenariului şi a planului de producţie a lungmetrajului „Imaculat“.

„Imaculat“ este unul dintre cele 12 proiecte de film independente prezente zilele acestea la Biennale College – Cinema, un workshop de dezvoltare pentru pelicule cu buget redus, aflat sub umbrela prestigioasei Bienale de la Veneţia.

Treo dintre cele 12 proiecte vor primi suma de 150.000 de euro pentru producerea unui lungmetraj şi în plus, vor avea şansa să-l prezinte la cea de-a 71-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia.

Povestea lungmetrajului românesc urmăreşte evoluţia unei tinere care provine dintr-o familie bună, dar ajunge într-un centru mixt de reabilitare pentru dependenţi de droguri. Oată intrată aici, aceasta devine o pradă valoroasă pentru bărbaţii din centru şi învaţă că, pentru a recăpăta controlul asupra ei şi asupra propiului corp, trebuie să distrugă vechea personalitate.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite