GALERIE FOTO „Promenada Operei“, aplaudată minute în şir de mii de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artiştii Operei Naţionale la aplauze  FOTOGRAFII Florin Ghioca
Artiştii Operei Naţionale la aplauze  FOTOGRAFII Florin Ghioca

Sâmbătă seara, peste 10.000 de oameni au luat cu asalt parcul din faţa Operei Naţionale, pentru a asista la spectacolul anual, "Promenada Operei". Artiştii au fost răsplătiţi la final cu minute în şir de aplauze.

Spectacolul pe care Opera Naţională Bucureşti îl oferă în fiecare an din 2007 a ajuns la a opta ediţie, una marcată de multe schimbări, după cum a ţinut să spună directorul instituţiei, Răzvan Ioan Dincă. 

"Sunt schimbări nu numai în ceea ce vede pe dinafară, ci şi în privinţa repertoriului", a precizat Dincă în faţa a peste 10.000 de spectatori. El a adăugat că odată cu sosirea lui Johan Kobborg, director artistic al companiei de balet şi fost prim-solist al Baletului Regal Danez, inclusiv repertoriul de dans a fost modificat şi împrospătat.

Printre titlurile noi pe care le va propune în stagiunea următoare, se numără: "La fille Mal Gardee", "Giselle" şi "Triptic de balet".

În privinţa noilor premiere ale Operei, conducerea instituţiei va aduce din toamnă titluri precum "Manon Lescaut", "Falstaff" şi "La Traviata".

Până atunci, publicului numeros, care a umplut până la refuz peluza din faţa Operei, i s-a oferit o mostră a viitoarei stagiuni, prin soliştii care au urcat pe scenă: Liliana Matei Ciucă, Iulia Isaev, Mihaela Stanciu, Ala Cheptini, Irina Baianţ, Irina Iordăchescu, Lucian Corchiş, Augustin Hotea, Şerban Vasile şi Ştefan Pop. S-au cântat arii din opere celebre: "Rigoletto", "La Traviata", "Falstaff" şi "Aida" de Giuseppe Verdi, "Manon Lescaut" de Giacomo Puccini, "Carmen" de Geroges Bizet sau "Granada" de Augustin Lara. 

Soliştii corpului de balet au oferit solo-uri şi pas de deux-uri celebre: de la "Giselle" de Adolphe Charles Adam, la "Manon" de Jules Massenet sau "La fille mal gardee" al lui Ferdinand Herold. Printre balerinii care au încântat publicul se numără Marina Minoiu, Bianca Stoicheciu, Bianca Fota, Alice Minoiu, Ovidiu Matei Iancu, Călin Rădulescu, Cristian Preda, Bogdan Plopeanu şi Dawid Trzensimiech.

Finalul spectacolului a fost, ca de fiecare dată, unul deosebit. De data aceasta, a fost ales un fragment din scena "Triumfalul" din opera "Aida" de Giuseppe Verdi.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite