Fotografii unice cu Corneliu Zelea Codreanu în boxa acuzaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Zelea Codreanu cu sotia
Corneliu Zelea Codreanu cu sotia

Din întâmplare, dar absolut din întâmplare, într-una din dimineţile lui mai 2013 am răspuns la un telefon al cărui număr nu era trecut în agenda electronică, zisă şi Contacte.

Cel care mă mai căutase (după propria-i mărturisire şi după mărturia listingului) s-a prezentat ca fiind Sever Lilică Bojneag, de profesie economist, din Turnu Severin, cititor al revistei „Historia” şi admirator al personalităţii mele. La chestia cu admiratorul, am tresărit.

De regulă, când o discuţie la telefon sau pe stradă debutează cu declaraţia „Sunt un admirator al dumneavoastră”,easfârşeşte inevitabil cu o solicitare de a interveni la cineva suspus, realitate explicabilă prin faptul că apariţiile tale la televizor îi fac pe mulţi să creadă că te tragi de brăcinari cu preşedintele ţării şi de cosiţe cu distinsa preşedintă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Surpriza surprizelor! Sever Bojneag nu voia să-i dau nimic.

Voia, în schimb, să-mi dea el ceva. Un set de fotografii de tip carte poştală de la procesul de la Turnu Severin din 20-26 mai 1925, în care Corneliu Zelea Codreanu a fost achitat. „Ştiu că vă preocupă Mişcarea Legionară” – mi-a mărturisit interlocutorul – „şi m-am gândit să vi le ofer, să faceţi ce vreţi cu ele”.

Click aici pentru galeria FOTO şi continuarea articolului pe historia.ro

 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite