Festivalul Internaţional de Teatru pentru Copii se întoarce în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Micii spectatori la ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii   FOTO www.jurnalul.ro
Micii spectatori la ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii   FOTO www.jurnalul.ro

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de poveşti“, organizat de Teatrul Ion Creangă, va avea loc în perioada 28 septembrie-5 octombrie, în Bucureşti.

Printre noutăţile ediţiei din acest an a festivalului se regăseşte şi extinderea selecţiei în rândul teatrelor, a căror activitate se adresează, în special, publicului matur, dar în repertoriul cărora se găsesc şi spectacole pentru copii. Din această selecţie fac parte Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic şi Teatrul de Operetă „Ion Dacian“.

Pe lângă reprezentaţiile de la Sala Rapsodia, actualul şi temporarul sediu al Teatrului Creangă, publicul se va putea întâlni cu oaspeţi veniţi din Marea Britanie, Belgia, Franţa, Italia, Bulgaria şi din Oradea. De asemenea, spectatorii îi vor putea regăsi pe invitaţii străini şi pe scenele de la Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Foarte Mic, Teatrul Excelsior, în spaţiile oferite reprezentaţiilor de Centrul Cultural UNESCO „Nicolae Bălcescu“, Grădiniţa Miruna, Şcoala Gimnazială „Anastasia Popescu“ şi Şcoala Gimnazială „Elena Văcărescu“.

Iniţiat în anul 2005, de către regretatul regizor de teatru Cornel Todea, festivalul îşi propune să fie un program complex de educaţie teatrală, culturalizare şi formare a gustului estetic al celor mai mici spectatori, prin intermediul unui fapt de teatru-spectacole pentru copii, colocvii despre arta spectacolului, dezbateri şi ateliere de teatru. Ca recunoaştere a valorii sale, evenimentul a primit titulatura de Festival ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret), cea mai prestigioasă organizaţie mondială de profil.

Biletele şi abonamentele pot fi achiziţionate de la casele Teatrului Ion Creangă (sala Rapsodia), dar şi de la casele de bilete ale teatrelor partenere.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite