Este sufletul nemuritor?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biblia spune că sufletul omului este muritor şi singurul care are 
nemurirea este Dumnezeu, Creatorul tuturor fiinţelor din univers
Biblia spune că sufletul omului este muritor şi singurul care are nemurirea este Dumnezeu, Creatorul tuturor fiinţelor din univers

Când una dintre persoanele dragi nouă moare, tristeţea şi durerea ne invadează trupul pentru că ne este greu şi nu vrem să acceptăm că nu se mai află printre noi. În astfel de momente, ne întrebăm dacă spiritul celui care a murit mai este încă pe pământ, dacă ne aude sau ne vede.

Ideea că odată cu moartea dispărem definitiv din univers este destul de greu de acceptat, cu atât mai mult cu cât realizăm că în urma noastră rămân doar amintirile, care cu timpul se şterg şi ele. Gândurile şi sentimentele care apar, inevitabil, chiar şi la cea mai scurtă discuţie despre viaţa de apoi, nu au rămas la stadiul de întrebări pentru oamenii de ştiinţă. În urma experimentelor realizate, unii cercetători cred cu tărie că sufletul este nemuritor, în timp ce alţii nu cred în viaţa veşnică a spiritului.

Biblia spune că spiritul omului este muritor

Încă din antichitate se vorbeşte despre suflet ca fiind de natură spirituală ce nu este supusă distrugerii precum corpul, iar după moarte, el îşi poate continua drumul într-o altă viaţă. Platon, unul dintre filozofii Greciei antice, a fost prima persoană care a susţinut că sufletul este o parte esenţială a noastră care este, prin natura sa, nemuritoare. Deşi Platon a trăit cu 400 de ani înainte ca Iisus să predice, teoria lui avea să fie recunoscută în perioada creştinismului.

Filosoful roman Augustin, care s-a convertit la creştinism la îndrumarea mamei sale, avea să susţină teoria legată de nemurirea sufletului. El credea în existenţa spiritului de după moarte până la Judecata de Apoi, când sufletul se reuneşte cu trupul şi ajunge în Rai sau în Iad. Cu toate acestea, Biblia spune că sufletul omului este muritor şi singurul care are nemurirea este Dumnezeu, Creatorul tuturor fiinţelor din univers.

Descoperirile cercetătorului Rober Lanza despre nemurirea sufletului le găseşti pe clickpentrufemei.ro.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite