Emy Drăgoi deschide Târgul de carte Livresque

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un nou târg de carte, intitulat Livresque, va fi inaugurat în Capitală, la Sala Palatului, de la 12.30, printr-un recital de jazz la acordeon al muzicianului Emy Drăgoi.

Salonul cărţii Livresque se va desfăşura până duminică, între orele 10.00 şi 19.00. Excepţie face ziua de duminică, în care târgul va fi deschis doar până la ora 18.00. Printre editurile participante se numără Humanitas, Curtea Veche, Corint, Paralela 45, Nemira sau Coresi.

„Livresque" îşi propune să combine vânzarea de carte cu evenimentele de divertisment şi campanii de susţinere a lecturii, explică Mirela Cara, organizator. „Un element de noutate este o campanie de într-ajutorare şi încurajare a lecturii. Vom avea şi o Cafenea Literară, cu un mobilier cochet de la Kika şi cafea oferită gratis vizitatorilor de Nestle".

De asemenea, organizatorii precizează că au ales ca spaţiu Sala Palatului, din centrul Bucureştiului, pentru ca târgul să fie accesibil unui număr cât mai mare de vizitatori, dar şi în beneficiul editurilor. „Industria cărţii nu este una dintre cele mai bogate din România, ceea ce înseamnă că expozanţilor le sunt mai la îndemână spaţiile de expunere mai mici pentru care nu e necesar să plătească sume mari", explică Mirela Cara.

Manifestările târgului cuprind o reîntâlnire cu grupul „Abracadabra" şi cu „Magicianul" Marian Râlea, dedicată copiilor şi care va avea loc vineri, de la ora 15.00. Sâmbătă, de la 12.00, invitatul târgului va fi prozatorul şi eseistul Vasile Andru, iar de la ora 17.00, editura Curtea Veche va lansa volumul „Bucureştiul european" de Bogdan Andrei Fezi, în prezenţa autorului care va acorda autografe.  

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite