D’Artagnan şi muschetarii neînfricaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, 30 martie Primul volum al romanului „Cei trei muschetari“, de Alexandre Dumas, va fi distribuit cu ziarul, la preţul de 13,99 lei. Editura Adevărul te invită să descoperi sau să redescoperi una dintre cele mai citite cărţi din toate timpurile.

O ediţie veche din „Memoriile domnului d'Artagnan",  tipărită la Amsterdam, a fost descoperită de cunoscutul scriitor francez când era încă în plină forţă a maturităţii, apropiindu-se de vârsta de 40 de ani. Scrierea i-a înfierbântat imaginaţia, aşa că Dumas a aşternut pe hârtie, cu pasiune, un roman care avea să fascineze generaţii de cititori.

Iată ce explică înainte de a-şi începe povestea: „D'Artagnan povesteşte că, în timpul primei sale vizite la domnul de Tréville, căpitanul muschetarilor regelui, a întâlnit în anticamera acestuia trei tineri care serveau în acest ilustru corp de gardă, în care cerea onoarea să fie admis şi el, tineri care se numeau Athos, Porthos şi Aramis... " Romanul „Cei trei muschetari", publicat în anul 1844, avea să le aducă celebritate acestor nume, purtate de cei trei viteji. Lor li s-a alăturat d'Artagnan, în peripeţii irezistibile, care au atras şi numeroase ecranizări. 

image
Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite