Citiţi în „Adevărul literar şi artistic“ de miercuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Varujan Vosganian (foto) mărturiseşte într-un interviu acordat „Adevărului literar şi artistic" că, scriind „Cartea şoaptelor", a căzut la pace cu propria istorie şi cu tragedia armenilor trecuţi în lumea umbrelor.

Interviu

Autorul rememorează perioada în care a scris romanul care a obţinut premiul „Cartea anului 2009", acordat de revista „România literară", şi ne împărtăşeşte viziunea personală despre literatură, istorie şi oameni.

Teatru

Spectacolul „Turandot", care a stârnit cele mai multe controverse la Festivalul Naţional de Teatru, este o combinaţie de teatru suprarealist şi parodie în genul celor realizate de Quentin Tarantino. În regia lui Andriy Zholdak şi beneficiind de decorul plin de simboluri realizat de Dragoş Buhagiar, spectacolul Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu este un colaj care alătură experimental arii de operă, arhitectură renascentistă şi benzi desenate.

Film

„Saga Amurg: Lună Nouă" este o telenovelă cu vampiri pentru adolescenţi, un film anemic, golit de orice element vital. Fascinaţia cărţilor "Twilight" se bazează pe câteva ingrediente deja clasice: erou tenebros, pasiune bolnavă şi sexualitate reprimată. Din păcate, toate aceste ingrediente obligatorii nu mai au nici o pregnanţă în faţa acţiunii dezlânate a filmului care te face să caşti de plictiseală şi a replicilor stupide.

Carte

„Bărbatul de la gară", de Jennifer Johnston, este o carte bună de citit la gura sobei. Scoţianul Roger este mutilat de război, iar apariţia lui pe Coasta de Vest a Irlandei unde cumpără o gară ruinată, pe care se apucă s-o renoveze, face să fie văzut de locuitorii zonei drept un tip ţicnit.  Scris de cea mai cunoscută scriitoare irlandeză contemporană, romanul a fost ecranizat în 1992, cu Julie Christie şi Donald Sutherland în rolurile principale.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite