Ce vedem la teatru de Sărbători. O premieră la TNB şi anunţuri cu „Sărbători fericite” la celelalte...

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta teatrală nu e prea bogată în perioada Sărbătorilor de Iarnă, printre foarte puţinele instituţii care au programat spectacole între Crăciun şi Revelion, fiind Teatrul Naţional din Bucureşti, care pe 27 şi 28 decembrie are în program chiar o avanpremieră cu „Allegro, ma non tropo”, de Ion Minulescu.

Românii preferă să sărbătorească acasă zilele şi serile libere din perioada Sărbătorilor de Iarnă sau cel puţin aşa consideră directorii de teatre care în această vacanţă îşi iau o vacanţă prelungită, ultimele reprezentaţii fiind programate cu câteva zile înainte de Crăciun şi următoarele târziu, spre data de 10 ianuarie. Este valabil în cazul celor mai multe dintre teatrele din Bucureşti şi din ţară.

O excepţie este Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), unde pe 27 şi 28 decembrie şi apoi pe 3, 4 şi 6 ianuarie sunt programate primele reprezentaţii din „Allegro, ma non troppo”, care se anunţă o premieră inedită, fie şi pentru că înseamnă redescoperirea unei laturi mai puţin cunoscute a lui Ion Minulescu, autorul celebrei „Romanţe fără ecou”, şi anume latura lui de dramaturg.

„Autor dramatic jucat cu mare succes pe vremea sa, Ion Minulescu (1881 – 1944) este cunoscut astăzi mai ales ca poet al Romanţelor. Teatrul său merită a fi redescoperit pentru dialogurile vii, umorul alert, naturaleţea poveştii, verva intelectuală, originalitatea scriiturii”, promite TNB, care-şi doreşte să readucă în actualitate dramaturgia uitată a lui Minulescu.

Iar cine-şi doreşte la sfârşit de an o comedie sentimentală, cu încurcături amoroase şi suspansuri dramatice. o satiră de moravuri cu un milionar, o soţie şi un dramaturg, alături de alte personaje pitoreşti plus farmecul şi savoarea epocii interbelice poate alege acest spectacol, pus în scenă de Răzvan Popa, cu Gavril Pătru, Eugen Cristea, Marius Rizea , Costina Ciuciulică, Aylin Cadîr, Victoria Dicu şi Costică Lupşa în distribuţie.

De asemenea, Godot Cafe-Teatru, care şi-a obişnuit publicul cu faptul că „nu închide stagiunea” îşi păstrează obiceiul şi în vacanţa de iarnă şi a programat spectacole în fiecare seară, începând de azi, când pot fi văzute două spectacole la sala din Centrul Vechi, „Carpathian Garden”, de Radu Iacoban şi „Freak Show” de Florin Piersic Jr. şi continuând mâine, de la ora 19.00, cu o premieră, „Doi şi un tulnik”, cu Mişa Şerban, Alex Unguru şi Alin State, „un spectacol comic despre globalizare. Sau gloiblazare. Sau glolibazare”, aşa cum îl anunţă organizatorii.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite