"Casa din Brebu" a lui Ştefan Luchian se vinde la licitaţie, cu un preţ de pornire de 40.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa din Brebu este evaluată la 40.000 de euro
Casa din Brebu este evaluată la 40.000 de euro

Miercuri, 15 iulie 2015, AraArt organizează o licitaţie cu lucrări de artă plastică şi decorativă, printre care se numără nume cu greutate în istoria picturii româneşti: Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Nicolae N. Tonitza.

Expoziţia care anticipează Licitaţia este deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa în perioada 13-15 iulie,  între orele 11 şi 19.

Printre vedetele licitaţiei se va număra lucrarea "Casa din Brebu", o capodoperă ce aminteşte de copilăria celui ce avea să devină marele pictor Ştefan Luchian (1868-1916), marcată de farmecul simplu şi luminos al dealurilor cu vii şi al luncilor de pe malurile Prutului, o lume care inspiră la tihnă, dar şi un preambul pentru istoria unei lupte pentru afirmare artistică dusă de Luchian de-a lungul vieţii. Lucrarea a fost evaluată de experţii AraArt la suma de 40.000 euro.

Celalalte lucrări şi detaliile tehnice vor fi disponibile în curând pe site-ul Galeriei de Artă şi Casei de Licitaţii AraArt

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite