Arheologii au descoperit patru camere noi într-o casă din Pompei, indicii ale vieţii clasei de mijloc VIDEO

0
0
Foto: Pompeii - Parco Archeologico
Foto: Pompeii - Parco Archeologico

Arheologii au descoperit patru camere noi într-o casă din Pompei plină cu farfurii, amfore şi alte obiecte de zi cu zi, oferind un instantaneu al traiului clasei de mijloc în momentul în care erupţia de pe Muntele Vezuviu a îngropat oraşul roman în anul 79 d.Hr, informează Reuters.

Rămăşiţele de boluri, un pat şi un arzător de parfum din teracotă în formă de pătuţ au fost găsite pe două etaje ale unei clădiri excavate anterior, a anunţat sâmbătă autoritatea Parcului Arheologic Pompei.

Unele sunt mai valoroase decât altele - vase din bronz sau sticlă lângă uneltele de zi cu zi.

„O mare parte a populaţiei din Imperiul Roman erau oameni care munceau pentru pâinea zilnică, dar erau şi nerăbdători să-şi ridice statutul social”, a spus directorul parcului, Gabriel Zuchtriegel.

Cu ghips, arheologii au reprodus unele dintre obiectele din situl Pompei, una dintre principalele atracţii turistice ale Italiei, în apropiere de oraşul Napoli.

Restul structurii, excavată în 2018, include o curte decorată cu fresce cu plante, păsări şi scene de vânătoare. O nişă găzduieşte zeii ocrotitori ai gospodăriei din situl Lares, „casa Larario”.

„Proprietarii casei Larario din Pompei au reuşit să decoreze curtea care găzduieşte situl Lares şi o fântână cu picturi remarcabile, dar evident că nu aveau suficienţi bani pentru toate camerele”, a adăugat Zuchtriegel.

„Nu ştim cine a locuit aici, dar viaţa plăcută redată în curte a fost probabil mai mult o aspiraţie decât realitatea lor de zi cu zi”.

Cultură


Ultimele știri
Cele mai citite