ANIVERSARE Tenorul Andrea Bocelli împlineşte astăzi 55 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenorul italian Andrea Bocelli Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958 la Lajatico, Pisa, Italia. A crescut într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani a început să ia lecţii de pian şi apoi de flaut şi saxofon. După ce a orbit la 12 ani şi  a cântat prin baruri, a fost descoperit de Pavarotti. A devenit unul din cei mai populari muzicieni italieni şi cântăreţi de muzică clasică din lume.

Andrea Bocelli orbit complet la vârsta de 12 ani, în urma unui glaucom şi a unui accident.

Artistul care a cântat ca nimeni altul melodiile „Vivo per lei“ / „Trăiesc pentru ea“, „La voce del silenzio“/„Vocea tăcerii“ şi „Con te partiró“ /„Voi pleca cu tine“ a copilărit în ţinutul Toscanei. Tânărul născut la Pisa în 1958 a urmat Facultatea de Drept. Andrea a practicat pentru puţină vreme avocatura,  după care a cântat la pian prin baruri provinciale pentru a se întreţine. 

După ce, în 1994, a câştigat Festivalul Sanremo, la secţiunea „Propuneri noi“, Bocelli a ajuns în vârful clasamentelor discografice internaţionale şi a vândut peste 70 de milioane de discuri. Melodia „Con te partiró“ /„Voi pleca cu tine“ sau „Time to say goodbye“, interpretată  alături de Sarah Brightman, a cucerit publicul din întreaga lume. 

Descoperit de Pavarotti

Îmbinând muzica clasică cu o muzică pop şi rock, Bocelli a cântat alături de cei mai proeminenţi artişti ai lumii, Zucchero, Luciano Pavarotti şi Angela Gheorghiu.  

Volumul autobiografic „ Muzica tăcerii“ a aparut la Editura Curtea Veche.

Un capitol aparte  al cărţii descrie despre întâlnirea lui Andrea Bocelli cu Luciano Pavarotti, care i-a recunoscut talentul.  În 1992, Zucchero a înregistrat cu Bocelli, care la vremea aceea era necunoscut şi cânta prin baruri provinciale, un cântec de-al său, „Miserere“, pentru a-l trimite lui Luciano Pavarotti, cu dorinţa de a-l invita pe acesta să cânte alături de el. După ce l-a auzit pe Bocelli cântând, Pavarotti i-a spus lui Zucchero:

„Mulţumesc că ai înregistrat un cântec atât de frumos. Nu ai însă nevoie de mine pentru a-l cânta. Lasă-l pe Andrea să cânte cu tine. Deocamdată, pentru acest cântec nu există unul mai bun, Andrea este cel mai bun“.

Andrea Bocelli a concertat pentru prima oară în România, pe 25 mai, la Romexpo.

Artistul, care a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul", a cântat alături de soprana Angela Gheorghiu, de contratenorul Cezar Ouatu, de cele patru soprane de la DIV4S şi de Corul Radio precum şi Orchestra Naţională Radio, dirijate de Marcello Rota.

Cititi mai multe despre Andrea Bocelli:

Interviu exclusiv  Andrea Bocelli VIDEO: „Singurul medicament care mi-a uşurat durerea a fost muzica“

Andrea Bocelli a liberalizat opera la Bucureşti

Pavarotti m-a recunocut când eram necunoscut şi cântam prin baruri

Bocelli: Nu am prejudecăţi fata de Romania

CulturăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite