Andrei merge la Nairobi cu părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Leonard Şuică nu a pierdut niciun număr din colecţia „Rahan“
Andrei Leonard Şuică nu a pierdut niciun număr din colecţia „Rahan“

Kenya era următoarea destinaţie de vacanţă pentru familia lui Andrei Şuică, din Constanţa, unul dintre câştigătorii concursului „Rahan“. Băieţelul de 9 ani a participat la concursul „Rahan te trimite în Safari“ pentru a câştiga „colierul din colţi“, dar acum se pregăteşte pentru aventura din Kenya.

Unul dintre câştigătorii excursiei în Kenya - sejur oferit de „Adevărul", prin tragere la sorţi, cititorilor revistei „Rahan" - este din Constanţa şi are numai 9 ani. Andrei Leonard Şuică este în clasa a III-a la Şcoala „Dimitrie Cantemir" din Constanţa. A început să cumpere revistele la îndemnul mamei sale, Alina.

„Eu am un război cu Andrei pentru că nu prea îi place să citească. Imediat cum am auzit despre lansarea revistei «Rahan», i-am povestit ce ştiam eu despre ediţia în limba franceză, cu speranţa că îl voi determina să citească mai mult, fie şi o revistă de benzi desenate.

Când am luat primul număr, am aflat şi despre concurs. Nu ne-am fi închipuit niciodată că Andrei ar putea câştiga", mărturiseşte Alina Şuică, mama lui Andrei. Şi băieţelul recunoaşte că nu a sperat la marele premiu. „Îmi doream colierul din colţi", spune zâmbind Andrei, unul dintre cei cinci câştigători ai concursului "Rahan te trimite în safari".

Are toate numerele

S-a dovedit că mama lui Andrei a avut dreptate. Micuţul a fost captivat de povestea aventurilor lui Rahan. Le-a citit pe nerăsuflate şi acum poate reproduce cursiv fiecare aventură a eroului din  junglă.

Cel mai mult i-a plăcut aventura lui Rahan pe tărâmul fantasmelor, unde a ajuns după ce a mâncat ciuperci halucinogene. Părinţii sunt cei care se ocupă de achiziţionarea revistei şi, drept mulţumire, Andrei spune că va merge în excursie alături de ei. De altfel, fiecare câştigător are dreptul să fie însoţit de două persoane.

„Am crezut că este o farsă"

În urmă cu o lună, părinţii lui Andrei au plecat într-o excursie din care au revenit abia săptămâna trecută, joi. „Când am plecat, am lăsat bileţel şi bani pentru femeia care a stat cu băiatul. Am rugat-o să nu uite de revista «Rahan» şi de «Comorile Pământului»", povesteşte Alina Şuică. A venit şi momentul în care familia a fost anunţată despre faptul că Andrei este unul dintre câştigătorii excursiei pe continentul negru.

„Nu am crezut nicio clipă acest lucru. Noi am fost în excursie, iar la întoarcere ne-au fost rătăcite bagajele. Am crezut că este o farsă a prietenilor noştri", se amuză mama lui Andrei. Atunci s-au uitat şi în ultimul număr al revistei, unde au găsit numele fiului lor. „Nici atunci nu am crezut! Abia după ce am intrat pe site-ul adevarul.ro şi am văzut iar numele lui Andrei, ne-am dat seama că băieţelul chiar a câştigat excursia", mai spune Alina Şuică.

Andrei nu auzise încă de Kenya. „Am fost curios să aflu cât mai multe. Părinţii mei erau plecaţi, am căutat Kenya pe hartă, dar nu am găsit-o. Mă voi documenta mai mult despre această ţară", spune micuţul.

Nairobi, o destinaţie în planul părinţilor

Andrei a avut şansa de a călători în străinătate şi de a vedea locuri inedite. „Am fost cu părinţii în Tunisia, Iordania, Turcia şi la Disneyland, în Franţa. Cel mai mult mi-a plăcut în Tunisia, fiindcă m-am plimbat cu cămila, şi în Iordania, unde m-am dat în tobogane imense cu apă. Pe mine mă fascinează misterele şi istoria civilizaţiilor", ne lămureşte copilul.

Mama sa recunoaşte că Nairobi, capitala Kenyei, era pe lista viitoarelor vacanţe ale familiei. „Coincidenţă sau nu, înainte să plecăm în ultima excursie ne-am gândit să mergem şi în Kenya. Găsisem o ofertă la o agenţie de voiaj şi era pe lista noastră", mărturiseşte Alina Şuică.

"Am căutat Kenya pe hartă, dar nu am găsit-o. Mă voi documenta mai mult despre această ţară."
Andrei Leonard Şuică
9 ani

„Rahan" continuă seria poveştilor!

Colecţionarii benzilor desenate pot cumpăra în continuare revistele „Rahan". Numărul din această săptămână se găseşte, începând de astăzi, la toate chioşcurile de ziare din ţară, la preţul de 7,95 lei. Revista cuprinde trei aventuri inedite ale lui Rahan: „Faleza de argilă", „Monstrul din alte timpuri" şi „Maimuţele-oameni". Pentru mai multe detalii, accesaţi rahan.adevarul.ro.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite