„Am uitat de lecţii, cu gândul la safari!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tudor Andrei Vornicu este invidiat de colegii de la şcoală
Tudor Andrei Vornicu este invidiat de colegii de la şcoală

„Adevărul“ vă invită să-i cunoaşteţi pe cei cinci câştigători ai concursului „Rahan te trimite în safari!“. Astăzi, Andrei Vornicu. Băiatul în vârstă de 9 ani este nerăbdător să plece în Africa, unde va putea vedea în mediul lor lei, girafe sau elefanţi.

Tudor Andrei Vornicu (9 ani) din Piatra Neamţ a fost primul câştigător în ordine cronologică extras din urna cu peste 5.000 de plicuri ale concurenţilor la concursul „Rahan te trimite în safari!". Băiatul, care este în clasa a III-a la Şcoala „Spiru Haret" din Piatra Neamţ, spune că nu se aştepta să fie printre cei cinci câştigători, iar vestea a primit-o de la tatăl său, Cristi (40 de ani).

„Eram la o farmacie când am fost sunat de o doamnă de la «Adevărul». Am crezut iniţial că e o glumă, dar m-am convins că într-adevăr am câştigat după ce am verificat lista câştigătorilor publicată pe site-ul ziarului", spune tatăl copilului, de profesie inginer automatizări şi managerul unei echipe locale de futsal.

A preluat pasiunea tatălui

De altfel, Cristi Vornicu a fost cel care a avut iniţiativa de a îmbogăţi colecţia din biblioteca fiului său cu revista „Rahan" pe care o ştia din anii '80. „După ce am văzut reclama, mi-am adus aminte că prin anii '85 -'86 cumpăram mereu revista de la standul unui hotel din oraş", spune Cristi Vornicu.

Peste ani, fiul său s-a simţit atras de peripeţiile lui Rahan şi a avut grijă să completeze albumul cu stickerele din revistă. „Eu zic că un sfert din premiu este al mamei mele, Minodora, care m-a ajutat să completez albumul, alt sfert e partea tatălui meu pentru că mi-a cumpărat revista, iar 50% este meritul meu, pentru că am citit deja 18 reviste", calculează norocosul puşti.

Vestea câştigării concursu­lui l-a tulburat atât de mult pe Tudor încât, în seara în care a aflat, a uitat de lecţiile pentru a doua zi. „Am adormit târziu şi tot mă gândeam cum o să fie în Africa", povesteşte copilul.  „Din atlas ştiu că e o zonă muntoasă, iar de pe internet am citit că acolo sunt multe păsări flamingo şi că Nairobi e capitala ţării. Mai ştiu că atleţii din Kenya sunt buni la cursele de rezistenţă", spune Tudor, invidiat deja de colegi pentru că va avea ocazia să vadă în mediul lor leii, girafele, elefanţii sau rinocerii.

"50% este meritul meu, pentru că am citit deja 18 reviste."
Tudor Andrei Vornicu 9 ani

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite