Celebrul Walkman, scos la pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walkmanul a fost primul aparat care le-a permis oamenilor  să asculte muzică în timp ce călătoresc
Walkmanul a fost primul aparat care le-a permis oamenilor să asculte muzică în timp ce călătoresc

Aparatul care a definit generaţia anilor ’80, walkmanul, nu va mai fi produs de compania Sony, scrie „The Daily Mail“.

Portabil şi „cool", apa­ratul a fost creat acum mai bine de 30 de ani. Vestea că Sony a încetat de-abia acum producţia îi surprinde pe unii, care credeau că walkmanul va dispărea odată cu apariţia iPodului şi a CD‑playerului.

A schimbat modul de viaţă al tinerilor

Compania a decis oprirea producţiei din Japonia încă din aprilie, dar aparatul va dispărea de la vânzare odată cu achiziţionarea ultimei serii, a declarat purtătorul de cuvânt al Sony. Compania a vândut 220 de milioane de astfel de aparate la nivel global de la lansarea lor pe piaţă, în iulie 1979. Apariţia walkmanului a schimbat modul de viaţă al tinerilor, popularizând ideea de a asculta muzică şi atunci când călătoreşti.

Legenda spune că aparatul a fost inventat, de fapt, în 1978 de inginerul Nobutoshi Kihara pentru unul dintre preşedinţii companiei Sony, Akio Morita, care voia să poată asculta operă în timpul frecventelor sale călătorii cu avionul peste Pacific. Un hit al sfârşitului anilor '80 - începutului anilor '90, walkmanul a fost depăşit însă de noile tehnologii. În Japonia, cererea de aparate la care se pot asculta casete este limitată la utilizatorii de vârsta a treia. Producţia va fi continuată însă în China, pentru utilizatorii din SUA, Europa şi câteva ţări asiatice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite