Cele mai frumoase flori căţărătoare. 4 plante care îţi vor înfrumuseţa grădina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai frumoase flori căţărătoare. FOTO www.eva.ro
Cele mai frumoase flori căţărătoare. FOTO www.eva.ro

Cele mai frumoase flori căţărătoare. Pentru o decorare inspirată a grădinii puteţi planta flori căţărătoare. Acestea vor oferi culoare, un parfum discret şi umbră plăcută, atât de necesară vara. Există mai multe specii de flori agăţătoare, dintre care multe sunt extrem de frumoase.

1. Cele mai frumoase flori căţărătoare. Wisteria

Wisteria sau glicina este o plantă spectaculoasă. Are flori mari, aranjate sub formă de ciorchine, de culoare violet, care vor asigura un farmec aparte grădiniii. Planta are însă nevoie de mult spaţiu, pentru că are o creştere rapidă. Poate ajunge până la 20 de metri înălţime şi 10 metri ca întindere în lateral.

cele mai frumoase flori cataratoare

Cea mai mare Wisteria din lume a fost plantată în anul 1894 în Sierra Madre, California, acoperă 0.40 hectare şi cântăreşte 250 de tone.

2. Cele mai frumoase flori căţărătoare. Trâmbiţa

Este o plantă cu flori care au formă de trompetă, de unde şi denumirea populară a plantei. Nu are nevoie de o atenţie specială, doar de foarte multă lumină. Mai este cunoscută sub denumirile populare de „luleaua turcului” sau „trompeta americană”, pentru că este o plantă originară din America.

cele mai frumoase flori cataratoare

Poate ajunge până la 15 metri înălţime şi înfloreşte din iulie până în septembrie. Florile sunt de obicei de culoare portocalie, dar pot fi şi galbene sau roşii. Este o plantă care rezistă foarte bine la secetă, la ger sau la un exces de umezeală.

3. Cele mai frumoase flori căţărătoare. Trandafirul căţărător

Este o plantă ideală dacă vreţi să obţineţi arcade de flori. Are un miros foarte puternic şi plăcut şi se dezvoltă destul de repede. Se pot extinde pe un suport special sau chiar pe ziduri. Marele lor avantaje este că rezistă în orice condiţii meteorologice, inclusiv la ger.

4. Cele mai frumoase flori căţărătoare. Clematita

Clematis sau clematita este o tufă care poate creşte până la 10 metri înălţime. Este recomandată pentru acoperirea teraselor, pentru că înfloreşte de la începutul primăverii şi până toamna târziu.

image

Florile pot fi roz, mov, albastru, fucsia, roşu sau alb. Dacă vreţi mai multă culoare pentru grădină, puteţi planta clematis de mai multe culori. Planta preferă clima rece şi ploioasă, dar are nevoie şi de mult soare.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite