Flori care cresc la umbră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Flori care cresc la umbră. O grădină în care soarele pătrunde cu greutatea nu trebuie să fie un peisaj care să inducă o stare de nelinişte, aceasta putând fi înveselită prin cultivarea unor flori care cresc la umbră.

Flori care cresc la umbră. Fuchsia

Fuchsia este o plantă foarte colorată şi una este doar una din cele mai rezistente flori la umbra. Cu toate că fuchsia este în mod obişnuit o plantă pentru ghiveci, această poate fi şi o soluţie pentru o grădină frumoasă, vie. Înfloreşte toată vara, chiar dacă nu are parte de soare.

Ghioceii 

Ghioceii, pe lângă faptul că apar încă din perioada în care temperaturile sunt scăzute, pot înflori şi rezista bine dacă sunt în spaţii în care razele solare nu prea ajung. 

Flori care cresc la umbră. Ferigile

Ferigile sunt printre florile care cresc frumos la umbră şi care au nevoie de mai multă apă. Pot fi puse în ghiveci, dar mai bine înfloresc în aer liber unde se pot dezvolta pe spaţii mari.  

Sporul casei sau Impatiens

Originară din Africa, în tradiţia românească această plantă aduce bucurie şi noroc în case, înfrumuseţând şi înveselind ambientul prin florile neparfumate, mici, numeroase şi viu colorate, care se dezvoltă în tufe de dimensiuni reduse, arată agroland.ro. Impatiens înfloreşte de primăvara până toamna şi iubeşte locurile umbrite si umede. Este foarte usor de cultivat si intretinut.

Flori care cresc la umbră. Hortensiile 

Tufele de hortensii se dezvoltă bine în gradină sunt aşezate într-o zona umbrită. În functie de aciditatea solului unde sunt puse, hortensile fac flori de diferite culori: violet, roz, albastru sau nuanţe de galben.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite