Canada, o ţară spectaculoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe coasta Newfoundland asişti la migraţia balenelor, din Calgary zăreşti Munţii Stâncoşi, iar la Montréal te bucuri de istorie. Canada, cel de-al şaptelea ghid din colecţia National Geographic Traveler, apare împreună cu „Adevărul“, mâine, la preţul de 12,99 lei.

Un adevărat maraton în ­care te poţi bucura de natura sălbatică, de oraşe fascinante, dar şi de confortul stilului ­edwardian. Aşa poate fi caracterizată o călătorie prin imensa şi spectaculoasa Canadă. Fiecare regiune deţine o parte din mixtura care dă savoarea acestei ţări.

La mare distanţă unele de altele, capitalele provinciilor şi celelalte oraşe şi-au dezvoltat puternice identităţi proprii, fiecare având istoria sa. O puternică influenţă a trecutului se distinge în zonele rurale, în porturile deschise din Newfoundland şi în satele de pescari ale Provinciilor Maritime.

La fel de captivante sunt aşezările fondate odinioară, precum satele ucrainene din prerii sau orăşelele miniere din British Columbia.

Aspră, dar primitoare

Insula Newfoundland din apele reci ale Atlanticului de Nord este cu totul aparte. La fel sunt şi locuitorii săi, cordialitatea şi umorul lor contrastând cu asprimea teritoriului lor vast şi deschis.

Populaţia insulei se bizuie pe mare pentru mijloacele de trai, dar şi pentru legătura cu lumea. Deşi pentru locuitori nu pare atrăgătoare, amatorii de pescuit, de canotaj sau cei care vor să observe balenele şi păsările se pot bucura din plin.

Splendoarea munţilor

Peninsula Avalon din regiunea Newfoundland este zona preferată a pescăruşilor

image

Munţii Stâncoşi au devenit unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din Canada, atrăgând vizitatori chiar şi din ţări unde predomină această formă de relief. Cei mai mulţi vin în inima munţilor, reprezentată de parcurile naţionale Banff, Jasper, Yoho şi Kootenay.

Canadienii se laudă şi cu un alt punct de atracţie - Cascada Niagara. Ba chiar observă cu mândrie că, faţă de partea cascadei de pe teritoriul Statelor Unite, a lor e mai spectaculoasă.

La rândul lor, localnicii din Vancouver nu obosesc niciodată să povestească despre minunile înotului şi ale navigatului, dar şi despre cum poţi să dispari în sălbăticie în numai câteva minute de mers cu maşina în afara unui oraş ce beneficiază de toate deliciile culturale ale unei metropole cosmopolite.

Fascinant este şi nucleul istoric al Montréalului, cu minunata sa pleiadă de clădiri vechi, un loc la modă în care să trăieşti, dar şi în care să lucrezi. Canada se numără, de altfel, conform sondajelor, printre ţările în care mulţi oameni din întreaga lume ­şi-ar dori să trăiască.

Călătoreşte cu „Adevărul"

Ghidurile din colecţia National Geographic Traveler vă prezintă unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale momentului, sunt tipărite în condiţii grafice de excepţie şi costă de patru ori mai puţin decât alte apariţii editoriale din aceeaşi categorie.

Volumul pe care-l veţi putea cumpăra mâine, doar împreună cu ziarul „Adevărul", are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Canadei, dar şi cu sfaturi de călătorie şi sugestii pentru locuri de cazare, shopping şi divertisment. Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Alaska, Japonia şi China.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite