TripAdvisor a ales cele mai frumoase insule: câştigătoarea din acest an în Europa, a doua din lume, printre destinaţiile preferate de români FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La nivel european, Santorini se situează pe primul loc. FOTO greekairtaxinetwork.com
La nivel european, Santorini se situează pe primul loc. FOTO greekairtaxinetwork.com

Maui, în Hawaii, a fost numită cea mai frumoasă insulă din lume, a doua clasată la nivel mondial fiind o cunoscută insulă din Grecia, aflată şi printre destinaţiile de vacanţă preferate de români.

Primele locuri într-un clasament al celor mai frumoase insule din lume realizat de TripAdvisor sunt ocupate de Maui din Hawaii, Santorini din Grecia, Jamaica, Providenciales şi Bali. 

La nivel european, Santorini se situează pe primul loc, în acest top figurând şi Jersey din Insulele Canalului Mânecii, (locul al 9-lea) sau Capri, în Italia, (locul al 10-lea).

Astfel, potrivit cotidianului Daily Mail, insula Maui, faimoasă pentru plajele ei aurii şi idilice, pentru locurile destinate şi adecvate scufundărilor şi pentru craterele vulcanice, a fost numită cea mai frumoasă insulă din lume. Aceasta a depăşit, posibil şi datorită celor doi munţi vulcanici şi a florei şi faunei extrem de rare pe mapamond, insula grecească Santorini şi pe cea caraibiană Jamaica, şi ele la fel de prestigioase.

Providenciales, care face parte din grupul de insule Turks şi Caicos din Marea Caraibilor, şi Bali din Indonezia, au completat clasamentul realizat la nivel global, în timp ce Jersey din Insulele Canalului a fost numită una dintre cele mai frumoase din Europa, anul acesta.

Plaja Napili din Maui

Plaja Napili din Maui, Hawaii. FOTO dailymail.co.uk/Alamy

Santorini

Santorini, insula vulcanică grecească din Marea Egee. FOTO dailymail.co.uk/Alamy

Jamaica

Cunoscută pentru plajele ei senzaţionale, albastrul clar al apei şi pentru bucătăria tradiţională, Jamaica a fost numită a treia cea mai frumoasă insulă din lume. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

plaja Grace Bay

Plaja Grace Bay din Providenciales, una din cele mai frumoase plaje din lume. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

insula Bali

Bali din Indonezia, este a cincea cea mai frumoasă insulă din lume, atrăgând turiştii prin munţii vulcanici împăduriţi, plajele şi viaţa de noapte. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

La nivel mondial, al şaselea loc este ocupat de insula spaniolă Mallorca, pe locul şapte clasându-se Mauritius, insula Phuket a ocupat locul al 8-lea, Bora Bora locul 9 şi insula braziliană Fernando de Noronha a ocupat locul al 10-lea.

La nivel european, Santorini este urmată de Mallorca şi Madeira, din Portugalia. Creta din Grecia ocupă locul al 4-lea şi Tenerife din Spania, poziţia a cincea în clasament. În continuare, insula Rodos din Grecia ocupă locul al şaselea, locul al şaptelea fiind ocupat de insula spaniolă Gran Canaria, în timp ce Corsica din Franţa este a opta în top. Insulei Jersey din Insulele Canalului i s-a atribuit locul al 9-lea, iar Capri din Italia a încheiat clasamentul celor 10 cele mai frumoase insule din Europa.

Insulele din cele două clasamente realizate de TripAdvisor nu sunt doar cele mai frumoase din lume, dar şi cele mai scumpe. O noapte de cazare în Maui costă aproximativ 300 de euro, în timp ce una în Santorini este mai accesibilă – 180 de euro. Bora Bora depăşeşte cu mult bugetul mediu alocat unei vacanţe pe o insulă, o noapte aici costând 565 de euro. La polul opus se află insula Phuket din Tailanda, unde turiştii plătesc, pentru o noapte, 60 de euro.  

plaja Majorca

Insula spaniolă din Mallorca este preferată de turiştii britanici. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

insula Mauritius

Mauritius, insula vulcanică din Oceanul Indian. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

insula Phuket

Insula Phuket, din Marea Andaman, este „casa” câtorva plaje din Tailanda, celebre pentru frumuseţea lor naturală. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

Jersey, cea mai mare dintre Insulele Canalului, se situează între Anglia şi Franţa şi are nu doar plaje incredibile, dar şi castele, pasaje pietonale şi sate cu locuitori prietenoşi.

image

Una dintre cele mai exotice insule din lume, Bora Bora. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

Insula Fernando de Noronha

Insula Fernando de Noronha din Brazilia ocupă locul al 10-lea în topul celor mai frumoase insule din lume. FOTO dailymail.co.uk/TripAdvisor

Cele mai frumoase insule din lume

1. Maui, Hawaii 

2. Santorini, Grecia 

3. Jamaica, Caraibe

4. Providenciales, Insulele Turks şi Caicos

5. Bali, Indonezia

6. Mallorca, Spania

7. Mauritius

8. Phuket, Thailanda

9. Bora Bora, Polinezia Franceză

10. Fernando de Noronha, Brazilia  

Cele mai frumoase insule din Europa 

1. Santorini, Grecia

2. Mallorca, Spania

3. Madeira, Portugalia

4. Creta, Grecia

5. Tenerife, Spania

6. Rodos, Grecia

7. Gran Canaria, Spania

8. Corsica, Franţa

9. Jersey, Insulele Canalului, Marea Britanie 

10. Capri, Italia 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite