Traseul antic din Bhutan se va deschide pentru prima dată după 60 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto CNN
Foto CNN

Traseul Trans Bhutan va fi redeschis pentru turişti după aproape 60 de ani. Traseul era folosit pentru pelerinajele budiste şi leagă Bhutanul de Tibet, având o lungime de 250 de mile. Redeschiderea va avea loc în martie 2022.

Bhutan este o destinaţie misterioasă şi plină de istorie pe care turiştii încă aşteaptă să o descopere cu adevărat. Unul din cele mai uimitoare trasee din această ţară va fi redeschis călătorilor din 2022, relatează CNN.

Principalul donator al proiectului de restaurare este Fundaţia Bhutan Canada. Traseul conectează nouă districte, 28 de guvernaţii locale, un parc naţional şi peste 400 de situri istorice şi culturale. Turiştii vor putea traversa 18 poduri şi vor urca peste 10.000 de scări de-a lungul traseului. Parcurgerea traseului se poate face doar pe jos sau cu o bicicletă special echipată pentru trasee montane. 

„Acesta este un proiect bazat pe comunitate atât în ​​clădire, cât şi în funcţionare, care va restaura o icoană culturală antică şi va oferi o experienţă durabilă, pentru pelerini şi călători”, a declarat Sam Blyth, preşedintele Fundaţiei Bhutan Canada.

Traseu poate fi parcurs în totalitate în decurs de o lună, de către cei mai ambiţioşi turişti. Acesta este împărţit pe segmente mai scurte astfel încât să poată fi vizitat de cât mai mulţi turişti ce vor să admire doar anumite zone sau situri istorice. 

Bhutan are o strategie turistică aparte. Pentru evitarea supra-turismului, aici sunt percepute taxe foarte mari. De aceea, ţara a avut în medie câteva mii de vizitatori pe an, înainte de pandemie. Există o taxă obligatorie de 250 de dolari pe zi ce include transportul, cazarea, mâncarea şi ghidul. Astfel, cei care doresc să viziteze, pe viitor, celebrul traseu Trans Bhutan trebuie să solicite un permis. Acest lucru se poate face începând din luna aprilie.

În prezent Bhutan nu poate fi vizitat de către turişti. Există zvonuri conform cărora se va deschide accesul în regat din primăvara anului 2022.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite