Top 10 destinaţii turistice europene recomandate de Lonely Planet pentru această vară: plaje superbe, peisaje de neuitat şi vestigii istorice VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partea de nord a coastei dalmate, regiunea din Croaţia recomandată de Lonely Planet ca destinaţie de vacanţă estivală. FOTO youradria.com
Partea de nord a coastei dalmate, regiunea din Croaţia recomandată de Lonely Planet ca destinaţie de vacanţă estivală. FOTO youradria.com

Cunoscutul ghid de călătorii Lonely Planet a anunţat lista destinaţiilor europene spre care turiştii ar trebui să se orienteze vara aceasta, după ce, la sfârşitul anului trecut, Transilvania a fost inclusă într-un clasament al celor mai atractive regiuni din lume.

Cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, Lonely Planet, vine în ajutorul turiştilor cu o selecţie a celor mai interesante destinaţii de vacanţă din Europa pentru această vară.

Prima pe listă figurează peninsula Peloponez din sudul Greciei, care oferă un mix perfect pentru un concediu în sezonul estival: peisaje superbe, nenumărate situri istorice şi o cultură gastronomică impresionantă. În Peloponez se poate ajunge uşor din Atena, iar cele mai bune plaje din Peloponez se află în regiunile sudice. 

În top, pe locul 7, figurează Extramadura, comunitatea aşezată în inima Spaniei, considerată comoara mediavală a ţării. Regiunea este formată din provinciile Caceres şi Badajos, capitala fiind Merida, unde pot fi vizitate impresionatele ruine romane, iar turiştii care se aventurează în Extremadura având ocazia să descopere adevarata Spanie. 

extramadura about-spain.net

Extramadura, Spania. FOTO about-spain.net

Croaţia pare să fie anul acesta prezentă în cele mai multe dintre topurile şi recomandările turistice realizate de cele mai cunoscute publicaţii de călătorie sau de organizaţii de turism din lume. Lonely Planet s-a oprit la Dalmaţia de Nord, situată între insula Pag, în partea de nord-vest, şi orăşelul Primošten, în partea de sud-est. Centrul regiunii este oraşul Zadar, oferta turistică cuprinzând şi oraşele mai mici din epoca Imperiului Roman. Dincolo de numeroasele insule pentru care este vestită această parte a Dalmaţiei, dintre care merită amintite insulele Kornati, cele două parcuri naţionale şi cascadele râului Krkaa trebuie incluse în mod obligatoriu pe lista turistului care alege să-şi petreacă vacanţa în această zonă a Croaţiei. 

Printre recomandările Lonely Planet se numără şi Veneţia sau oraşul Liov (Lviv) din Ucraina, dar şi comitatul Warwickshire, în centrul Angliei.

lviv ucraina proudofukraine.com

Oraşul Lviv (Liov), Ucraina. FOTO proudofukraine.com

10 destinaţii europene recomandate de Lonely Planet pentru această vară

1. Peloponez, Grecia
2. Aarhus, Danemarca
3. Veneţia, Italia
4. Dordogne, Franţa
5. Liov (Lviv), Ucraina
6. Warwickshire, Anglia
7. Extremadura, Spania
8. Tenerife, Insulele Canare, Spania
9. Insula Texel, Olanda
10. Dalmaţia de Nord, Croaţia


 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite