Românii sunt dispuşi să dea peste 1.300 de euro pentru un Crăciun în Laponia; agenţiile de turism au dat deja startul pentru ofertele vacanţelor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin sezon de concedii la mare, românii îşi fac rezervări pentru târgurile şi pieţele de Crăciun, numărul celor care şi-au programat o vacanţă cu acest specific fiind cel mai mare din ultimii patru ani.

Castanele coapte, turta dulce, vinul fiert, cartofii copţi, merele trase în ciocolată, figurinele de marţipan, nucile glazurate, dar şi căsuţele de lemn ornate cu ghirlande, corurile de copii care cântă colinde sau brazii uriaşi împodobiţi atrag în fiecare an mii de turişti în pieţele şi târgurile de Crăciun din marile oraşe europene, precum Viena, Praga, Budapesta sau Berlin.

Şi agenţiile româneşti de turism au cereri pentru astfel de vacanţe mai devreme decât în alţi ani. ”Efectele consumului tot mai crescut din economie se văd şi în vacanţele românilor care au reînceput să călătorească tot mai variat şi mai des. Rezervările pentru târguri şi pieţe de Crăciun au început în forţă anul acesta”, conform sursei citate.

Românii care vor să viziteze în perioada sărbătorilor de iarnă Praga, Koln, Viena, Berlin, Bratislava, Paris, Barcelona, dar şi tururile pieţelor de Crăciun din Austria sau Bavaria, trebuie să scoată din buzunar între 199 de euro şi 599 de euro pentru o minivacanţă de trei zile.  

Dar cea mai dorită vacanţă de iarnă a acestui an este pachetul de Crăciun în Laponia, unde tarifele încep de la 1.350 euro de persoană şi sunt diferenţiate în funcţie de adult/copil, scrie news.ro.

”Avionul este deja plin pe jumătate, în octombrie-noiembrie nemaifiind locuri disponibile. Preţul nu este tocmai mic, dar cu toate acestea se vinde extrem de bine, fiind o vacanţă de care doar atunci şi acolo te poţi bucura împreună cu cei mici şi familia”, se arată în comunicatul Fortuna Business Travel.

La mare căutare printre români este şi pachetul de Crăciun în Israel, la ieslea din Bethleem, o excursie pentru care amatorii trebuie să aibă la dispoziţie cel puţin  699 euro/persoană, sumă care include transport cu avionul şi cinci nopţi de cazare.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite