Primăria din Paris a început eliminarea "lacătelor iubirii" de pe celebrul Pont des Arts

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Lacătele iubirii” ameninţă prin greutatea lor structura podului/FOTO www.dailyhypeonline.com
„Lacătele iubirii” ameninţă prin greutatea lor structura podului/FOTO www.dailyhypeonline.com

Primăria din Paris a început, luni, eliminarea "lacătelor iubirii" de pe celebrul Pont des Arts, un pod de pe Sena a cărui structură este grav ameninţată de greutatea acestora.

"Lacătele iubirii", pe care cuplurile de îndrăgostiţi le fixau de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi "sigila" uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008, informează lefigaro.fr.

O balustradă de pe celebrul Pont des Arts din Paris care s-a prăbuşit, în luna iunie 2014, sub greutatea miilor de "lacăte ale iubirii" a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

Acţiunea de eliminare a lacătelor va dura o săptămână, aceste simboluri ale iubirii urmând să fie înlocuite de o instalaţie artistică. Ulterior, din toamna acestui an, în locul grilajelor pe care erau montate lacătele vor fi instalate panouri de sticlă.

Acţiunea de eliminare a lacătelor a beneficiat de o largă mediatizare pe platforma de socializare Twitter, unde au apărut numeroase imagini de la acest eveniment, în timp ce curioşii s-au adunat la faţa locului.

Cele aproximativ 45 de tone de metal reprezentând lacătele vor fi topite pentru a fi refolosite pentru o altă operă de artă.

În luna august a anului trecut, primăria din Paris a lansat o campanie de presă prin care a cerut cuplurilor de îndrăgostiţi să înlocuiască lacătele fixate pe balustradele podurilor pariziene cu selfie-uri publicate pe internet. "Ideea este de a propune cuplurilor alternativa selfie-urilor pentru lacăte, explicându-le că acestea din urmă sunt prea grele şi avariază podurile pariziene", a explicat la momentul respectiv Primăria din Paris pentru AFP.

Cuplurile de îndrăgostiţi vor putea să "îşi imortalizeze iubirea mai degrabă online decât pe podurile din Paris".

Autocolante au fost lipite atunci pe podurile pariziene, pentru a sugera îndrăgostiţilor să facă selfie-uri - fotografii de tip autoportret realizate cu telefoane mobile - şi să le publice pe un site special (lovewithoutlocks.paris.fr) sau pe Twitter, cu hashtagul #lovewithoutlocks ("iubire fără lacăte").

"Este un prim element al unui plan de acţiune global", a mai explicat Primăria din Paris. "Este o primă iniţiativă de comunicare pentru a explica faptul că lacătele nu sunt bune pentru patrimoniul parizian şi, în plus, ele nu reprezintă idealul pentru a simboliza iubirea", potrivit primăriei.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite