Oraşe pe care ajungi să le recunoşti după cum miros: locuri unde plutesc arome de bere şi de ciocolată, săpun sau scorţişoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare oraş cu mirosul lui. Iată un top al celor mai interesante miresme existente în diferite oraşe ale lumii, mirosuri devenite deja caracteristice pentru urbele respective.

Rezidenţii oraşului Bristol se plâng de faptul că mirosul de oţet invadează regiunea după ce consiliul a început să-l folosească drept alternativă pentru stârpirea buruienilor. Având ca sursă de inspiraţie această realitate, publicaţia The Telegraph a făcut o trecere în revistă a oraşelor în care anumite mirosuri au devenit o emblemă.  

Fabrica Nestle Rowntree, situată la doar câteva mile depărtare de centrul oraşului, face ca oraşul britanic York să miroasă a ciocolată dulce în funcţie de intensitatea şi de direcţia vântului.

Capitala scoţiană Edinburgh miroase a bere. Motivul este numărul mare de berării şi de distilerii din zonă, care a dus şi la anumite conflicte de interese, în 2009 Distileria Britanică de Nord a oraşului fiind obligată să suprime mirosul prin instalarea unor turnuri „de control al mirosului”.

Edinburgh

FOTO telegraph.co.uk

Cincinnati miroase a săpun de la fabrica de săpun şi lumânări parfumate Procter & Gamble, amplasată la periferia acestui oraş din statul american Ohio.

Oraşul marocan Fez, casa celei mai vechi tăbăcării din lume, are mirosul caracteristic pieilor de animale, ca urmare a faptului că este renumit pentru producerea obiectelor din piele naturală.

Fez

FOTO telegraph.co.uk

Oraşul american Lansing, din statul Michigan, miroase a vopsea, odoare ce provine de la fabrica de asamblări GM Grand River. În mod evident, nu toţi locuitorii sunt mulţumiţi de mirosul emanat, unii dintre aceştia descriindu-l drept mucegăit.

Mumbai miroase a ulei de palmier şi a scorţişoară. Chandler Burr, jurnalist, scriitor şi curator american, cunoscut la nivel mondial drept expert în arome, etichetează mirosul din Mumbai ca fiind „unul dintre cele mai intense şi recompensatoare experienţe olfactive de pe pământ”. „Este mirosul sărat al oceanului amestecat cu cel de putrefacţie tropical, aer condiţionat şi ulei de palmier. Şi este vorba despre India, aşa că nasul simte orice aromă de condimente posibilă.”

Mumbai

FOTO hoteltravellersinn.com

Mombasa miroase a teracotă încinsă de soare, folosită pentru finalizarea multor clădiri şi statui, miros ce se infiltrează în acest oraş kenian în special pe perioada verii când plouă.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite