Muzeul celebru în care va fi expus un closet de aur intitulat „America”, realizat de un artist italian: vizitatorii îl pot folosi în caz de nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Daily Mail/ Maurizio Cattelan
FOTO Daily Mail/ Maurizio Cattelan

Sculptorul italian Maurizio Cattelan, în vârstă de 55 de ani, a creat în numele artei un closet din aur de 18 carate, obiectul urmând să fie expus pe 4 mai într-unul dintre cele mai cunoscute muzee din lume. Vasul de toaletă intitulat „America” este perfect funcţional şi poate fi folosit.

Artistul italian Maurizio Cattelan este autorul unei opere de artă mai puţin obişnuite, care va fi expusă într-una din toaletele celebului muzeu de artă contemporană şi modernă Guggenheim din New York, SUA, din 4 mai. 

Intitulată „America”, opera este de fapt un vas de toaletă făcut din aur masiv care face trimitere la visul american, după cum a explicat chiar artistul. Acesta a precizat că vizitatorii care au plătit bilet de intrare la muzeu vor putea să folosească closetul de aur, nu doar să-l admire. 

Pentru ca obiectul să nu fie vandalizat, un pazinic va fi postat în faţa uşii de la baie. Muzeul Guggenheim a finanţat realizarea toaletei din fonduri private, fără alte detalii oferite de reprezentanţii instituţiei, informează Daily Mail. 

Closetul realizat de Cattelan invocă visul american, transformând un obiect extravagant într-unul accesibil oricui, după cum au precizat reprezentanţii muzeului Guggenheim.

„Natura interactivă a exponatului, ţinând cont că vizitatorii sunt invitaţi să-l folosească individual, oferă prilejul unei experienţe fără precedent în ceea ce priveşte gradul de intimitate cu o operă de artă”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al muzeului pentru „New York Daily News”. 

toaleta dailymail.co.uk

Cattelan a precizat într-o declaraţie oferită publicaţiei „The New York Times” că inechitatea economică este o temă a operei sale de artă, dar înţelesul ascuns este în ochii fiecărui privitor ”Nu este treaba mea să le spun oamenilor ce reprezintă o operă de artă. Dar cred că oamenii vor descoperi un înţeles în ea”, a punctat acesta. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite