„Mioriţa“, recitată de 39 oameni de diferite naţionalităţi: cum s-au descurcat asiaticii cu limba română VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un basarabean a provocat 39 de oameni de diferite naţionalităţi din 6 ţări să recite poemul folcloric „Mioriţa“, cunoscuta creaţie populară specific românească. Printre ţările în care a filmat se numără Singapore, Cambodgia, Thailanda, Malaezia sau Qatar.

În timpul călătoriei sale prin Asia, basarabeanul Nicolae Şoitu a avut inedita idee de a provoca turişti de diferite naţionalităţi să recite poemul folcloric „Mioriţa“. Acesta povesteşte că cel mai greu de recitat le-a fost asiaticilor, însă rezultatul a meritat efortul.

„În călătoria pe care am făcut-o în Asia am provocat mai multe persoane să recite câteva versuri din Mioriţa. Mi-a plăcut să provoc mai multe persoane din zona asiatică, pentru ei e mai greu să rostească cu accent latin. Din toţi cei provocaţi, mai bine rosteau germanii, ei având o română aproape perfectă“, a scris basarabeanul pe Facebook.

Tânărul menţionează că, în general, oamenii au fost foarte receptivi, primind maxim 3-4 refuzuri.

„În general oamenii au fost foarte receptivi, am avut maxim 3-4 refuzuri, mai greu mi-a fost să le explic ce doresc de la ei, deoarce nu cunosc foarte bine limba engleză. Per persoana îmi lua cam 4-15 minute. I-am prins peste tot unde aveam posibilitate - restaurant, aeroport, plajă, hostel, hotel, locuri turistice etc“, a mai scris Nicolae.

Ţările în care a fost filmat: Singapore, Cambodgia, Thailanda, Malaezia, Qatar şi în România.

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite