Într-o localitate din munţii Rodnei primarul oferă gratuit terenuri celor care vor să construiască pensiuni:„Nu lăsa să piară casa de la ţară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul unei comune ce se află la poalele munţilor Rodnei s-a gândit la o metodă inedită de a atrage investitori pentru revitalizarea turismului. Acesta oferă gratuit terenuri.

În timp ce unele destinaţii turistice din România abundă de turişti, altele, în care spectacolul desăvârşit al naturii ar cuceri orice trecător, nu reuşesc să atragă investitori. Este şi cazul comunei Parva, aflată la poalele munţilor Rodnei. În această zonă montană nu există turism, iar primarul s-a gândit să îi tenteze pe cei care vor să investească în acest domeniu, cu o ofertă generoasă. Acesta este dispus să împartă gratuit 20 de hectare celor care vor să-şi construiască pensiuni şi cabane. Singura condiţie este ca unităţile turistice să fie în concordanţă cu natura şi specificul locului, potrivit ştirileprotv.

Cu Parcul Naţional Munţii Rodnei la o aruncătură de băţ şi un imens potenţial turistic, dat fiind că aici se găsesc cascade, lacuri, creste şi pajişti de poveste, zona promite experienţe de neuitat turiştilor, fie că îşi doresc doar să se relaxeze şi să se bucure de aerul curat, fie că vor să se aventureze pe munte. Mai mult, camerele de supraveghere au surprins deseori capre negre sau porci mistreţi, în libertate.

„Ne dorim să putem duce încet-încet localitatea spre un turism civilizat. Adică, să o acredităm, să o omologăm ca şi staţiune turistică de interes local”, a declarat Ioan Strugari, primarul comunei Parva. Programul autorităţilor locale se desfăşoară sub sloganul: „Nu lăsa să piară casa de la ţară”.

Şi în Sângeorz-Băi, primarul vrea să repornească turismul. A vrut să arate că se poate şi a reabilitat pe banii lui, o casă bătrânească, tradiţională, de prin 1920. După ce a desfăcut-o bucată cu bucată şi a făcut mici modificări, a transformat-o în pensiune primitoare. Pentru o noapte într-un asemenea loc preţul este 700 lei, în timpul săptămânii, iar în weekend acesta urcă la 1000 lei. Aceasta este singura casă tradiţională din Sângeorz-Băi care a intrat în circuitul turistic, dar primarul oraşului, Traian Ogagau, îşi doreşte ca şi alţii să îi urmeze exemplu.
 

Călătorii



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite