De unde vezi Londra de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
London Eye
London Eye

De la faimosul dom al Catedralei Sfântul Paul până la atracţiile din Piaţa Trafalgar, cele mai bune imagini din Londra pot fi surprinse de la înălţime. Adevarul îţi prezintă opt locuri de top ce-ţi prezintă capitala Marii Britanii de la un alt nivel.

 London Eye

Este monumentul-emblemă al capitalei pentru că oferă o veritabilă experienţă vizuală. Roata se ridică la peste 135 de metri deasupra oraşului, iar arhitectura futuristă a devenit un brand în sine prin panorama pe care o oferă. London Eye are o panoramă de 360º prin care-şi invită călătorii la mini-sejur de 30 de minute. Aceştia pot vizita (de la distanţă) Palatul Parlamentului, Big Ben, Parcul St. James, Palatul Buckingham, Westminster Abbey şi Tower Bridge. 

O plimbare costă aproximativ 25 de euro, iar pentru o experienţă de neuitat, ai prilejul de a călători pe timp de noapte, când lumile se aprind.

Londra london EYE VIEW

[Panoramă din London Eye]

Catedrala Sfântul Paul
Puţini sunt cei care vizitează Londra şi nu ajung şi la faimoasa Catedrală Sfântul Paul. Cele 250 de trepte te vor conduce pe cea mai înaltă culme a domului gigantic, unde poţi admira Galeriile Whispering. Este şi un prilej perfect de a admira atât Casa Parlamentului, cât şi o parte a Tamisei.

St Paul's Cathedral. Photo credit

[Panoramă din Catedrala Sfântul Paul - credit: Amanda Slater via Flickr] 

The Monument

O coloană impresionantă din piatră, construită pentru a comemora Marele Incendiu din Londra din 1966. Acesta este The Monument, care se ridică la 60 de metri înălţime şi înregistrează prin camere video întreaga activitate a oraşului. Cu doar patru lire vei avea acces în vârful coloanei, după un mini-antrenament de 311 trepte urcate.

the Monument. Photo credit

[Panoramă The Monument - credit david Catchpole - via Flickr]

Restaurantul Paramount
Zgârie-norul din Center Point este un punct de referinţă pentru că oferă vizibilitate către districtul de shopping. Situat la etajul 31, localul oferă o varietate de cocktailuri ce se potrivesc perfect cu panorama Tower Bridge şi a catedralei Sfântul Paul. Poţi să-ţi rezervi un loc pe lista de invitaţi şi să vizitezi restaurantul la miezul nopţii (e deschis până la două dimineaţa) pentru o imagine de neuitat.

paramount

[Vedere de la restaurantul Paramount - credit: Tom Godber via Flikr]

Waterloo Bridge
Cele 24 de poduri ce fac legătura între nordul şi sudul Londrei sunt variante alternative pentru a vizita capitala Marii Britanii de la înălţime. Însă nici Waterloo nu este mai prejos căci prezintă Palatul Parlamentului, dar şi Big Ben.

waterloo bridge

[Waterloo Bridge - credit: Stephane Goldstein via Flikr]

Turnul OXO
Un alt loc plăcut pentru a lua prânzul este turnul Oxo, care, deşi se află doar la etajul opt, oferă o veritabilă panoramă. Vizitează-l pe timpul verii ca să te bucuri de atmosfera de pe terasa în aer liber şi să priveşti apusul departe de forfota oraşului.

oxo tower

[Turnul Oxo - credit: Paul Hudson via Flikr]

Dealul Primrose
Cele mai bune vederi panoramice din Londra nu sunt doar de pe zgârie-nori sau monumentele din centrul oraşului, ci şi din zonele verzi. Dealul Primrose este unul dintre cele mai cunoscute parcuri din nordul Londrei, dar şi un loc propice unde te poţi relaxa în timp ce iei picnicul. Dacă masa în mijlocul naturii nu te avantajează, te poţi refugia într-o cafenea, patiserie, ori într-unul dintre magazinele aflate la înălţime.

primrose

[Dealul Primrose - credit: Ed Webster via Flikr]

Clădirea The Shard (Ciobul)
Lista nu ar fi completă fără cea mai înaltă clădire din Uniunea Europeană, The Shard. Denumirea construcţiei de 310 metri înălţime se datorează geamurilor gigantice prin care vizitatorii se delectează cu o panoramă de 360º, de la etajul 72. 

shard

[Vedere din vârful clădirii The Shard - credit: estatesgazette via Flikr] 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite