Cea mai folosită metodă de hoții de bagaje: tehnica „fermoarului” face furori. Cum previi furtul VIDEO

0
Publicat:

Mulți pasageri care pleacă în vacanță ori în călătorii în interes de serviciu vor investi în lacăte cu combinație pentru bagaje, deoarece astfel nu vor fi nevoiți să ia o cheie cu ei. În realitate însă fac o mare greșeală.

Într-un videoclip devenit viral pe TikTok, un agent al administrației de securitate a transporturilor a sugerat că încuietorile nu oferă atât de multă protecție pe cât ai crede, relatează stiridiaspora.ro. Ca să îi convingă pe oameni, el a făcut o demonstrație simplă.

În clipul de 56 de secunde, bărbatul sparge fermoarul unei valize doar cu un pix - demonstrând că un lacăt nu aduce siguranța maximă.

El numește deschiderea valizei tehnica „fermoarului", care îi va face pe cei care călătoresc cu avionul să se gândească cu atenție la securitatea bagajelor în viitor.

"Dacă veți călători vreodată, asigurați-vă că sunteți conștienți de modul în care pot fi încălcate sistemele de securitate din bagajele dumneavoastră. Mulți oameni pe care îi văd călătoresc cu încuietori la valize cu combinații speciale, dar cu un simplu pix, ești de fapt capabil să încalci securitatea unei valize.

Tehnica fermoarului, la modă printre hoții din bagaje FOTO Shutterstock
Tehnica fermoarului, la modă printre hoții din bagaje FOTO Shutterstock

Tehnica pixului există de zeci de ani, așa că am vrut să vă arăt acest lucru, ca să știți și să fiți atenți la ea. Voi merge până la capăt și această geantă, odată închisă cu fermoar, a fost deschisă doar cu un pix”, a explicat bărbatul.

O soluție deloc ieftină

Pentru autorităţi este complicat să găsească hoţii. 

Se poate întâmpla şi pe aeroportul de îmbarcare şi pe cel de debarcare, personalul care manevrează bagajele este al unei companii terţe care se ocupă de aşa ceva," atrag atenția autoritățile.

Aşadar, nu vă rămâne decât să vă protejaţi singuri bagajele. Învelirea genţii cu folie de plastic este o metodă eficientă, dar la aeroport nu e deloc ieftină.

Dacă aveţi bunuri de valoare, păstraţi-le în geanta pe care o luaţi în avion. Nu puneţi bijuterii, bani, sau aparate electronice valoroase în valiza de cală. Verificaţi imediat ce vă recuperaţi bagajul de pe bandă dacă este intact. Nu părăsiţi aeroportul până când nu vă asiguraţi că totul e în regulă, altfel nu veţi fi despăgubiţi. Şi nu în ultimul rând, dacă aţi păţit ceva, mergeţi la poliţie şi faceţi plângere.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite