Cartierele de hipsteri din fiecare ţară membră UE: zona din România considerată locul ideal pentru tinerii nonconformişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent că vorbim de România, Austria sau Slovenia, hipsterii caută anumite locuri unde se simt bine alături de cei care le adoptă acest stil de viaţă. Ei caută anumite tipuri de magazine, localuri şi străzi, iar în timp se formează astfel cartiere care sunt pe placul lor, dar mai puţin pe gustul altor turişti.

Publicaţia Thrillist.com prezintă cartierele de hipsteri din fiecare ţară din Uniunea Europeană. În România, de exemplu, iese în evidenţă cartierul Cotroceni din Bucureşti, scriu jurnaliştii de la Thrillist.com. În localurile de aici este servită cea mai bună ciorbă de burtă din oraş, iar reţeta este deja ca o delicatesă pentru turişti. Cele mai frecventate cluburi de aici sunt Control Club şi Carol 53, o casă veche transformată în centru de petreceri.

Articolul continuă cu prezentarea cartierelor de hipsteri din alte state europene. De exemplu, în Austria există cartierul Mariahilfe, din Viena. Aici sunt numeroase magazine, cafenele şi magazine de biciclete, dar şi buticuri micuţe, care vând condimente exotice, plus o piaţă de mărunţişuri de unde pot fi cumpărate obiecte inedite, unicat.

În Belgia, cartierul de hipsteri este Ixelles din Bruxelles. Zona este cunoscută ca fiind frecventată de studenţi, are un restaurant foarte bun care serveşte tocană de iepure şi un magazin care vinde discuri de vinil.

Cartierul de hipsteri din Bulgaria este Sredets din Sofia. Cel mai interesant loc de aici este barul Hambara, luminat de sute de lumânări, situat pe o alee întunecoasă. Aici se întâlnesc artiştii şi intelectualii oraşului. În timpul comunismului în acest bar se întâlneau dizidenţii, care ştiau parole secrete pentru acces. O altă zonă recomandată hipsterilor este A:part:mental, un centru cultural unde tinerii cântă la pian, se uită la filme şi fac expoziţii de artă.

În Croaţia, cartierul Trg Bana Jelacica din Zagreb este foarte frecventat de hipsteri. Aici sunt multe librării, baruri şi magazine de carne, dar şi cafenele literare, unde se întâlnesc intelectualii ca să discute pe diferite subiecte. Cel mai cunoscut loc este cafeneaua-librărie Booksa.

Alte cartiere pentru hipsteri:

Cartierul Vechea Nicosia, Cipru

Cartierul Holesovice din Praga

Norrebro din Copenhaga, Danemarca

Kalamaja, din Tallin, Estonia

Kallio din Helsinki, Finlanda

Canal Saint-Martin din Paris

Kreuzberg din Berlin

Exarcheia din Atena

Districtul VII din Budapesta

Triunghiul Hipsterilor din Dublin

cartierul Pigneto din Roma

Miera Lela din Riga, Letonia

Uzupis din Vilnius, Lituania

City Center din Luxemburg

centrul vechi din Valletta, Malta

cartierul Amsterdam-Noord din Amsterdam

catierul Praga din Varşovia

Rua de Miguel Bombarda din Porto, Portugalia

centrul vechi din Bratislava

cartierul Metelkova din Ljubljana

Garcia din Barcelona

Sodermalm din Stockholm

cartierul Dalston din Londra.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite