5 oraşe din România pe care le poţi vizita şi cu mai puţin de 200 euro pentru două persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi majoritatea turiştilor români aleg destinaţii din străinătate pentru o mini-vacanţă cu 2 până la 4 nopţi de cazare, puţini ştiu că îşi pot petrece weekendul şi în oraşe foarte frumoase din România pentru preţuri şi cu 50% mai mici decât în marile capitale europene.

Pentru a veni în ajutorul celor care vor să petreacă un weekend relaxant nu foarte departe de casă, portalul de rezervări online HotelGuru.ro a realizat un top al destinaţiilor atractive de city-break din România. Preţurile menţionate reprezintă tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopţi, cu mic dejun şi transport inclus.

City break la Sibiu - 520 lei 

Important centru cultural din sudul Transilvaniei, Sibiu este o destinaţie populară de city-break, preferată mai ales de locuitorii capitalei. Preţurile sunt accesibile, iar curăţenia, arhitectura deosebită şi aerul medieval al oraşului asigură fluxul constant de turişti români şi străini. Două nopţi de cazare la un hotel/pensiune de 3 stele din Sibiu costă aproximativ 280 lei. În funcţie de mijlocul de transport ales, drumul până la Sibiu vă costă între 250 şi 350 de lei pentru două persoane.

City break la Braşov - 550 lei

Braşovul, renumit centru turistic din inima Transilvaniei, este o destinaţie potrivită de vacanţă, indiferent de perioada anului. La 12 km distanţă de oraş se află staţiunea de iarnă Poiana Braşov. Două nopţi de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Braşov costă aproximativ 400 lei. În funcţie de mijlocul de transport ales, drumul până la Braşov vă costă între 150 şi 200 de lei pentru două persoane.

City break la Iaşi - 700 lei 

Iaşul este al doilea cel mai populat oraş din ţară după Bucureşti, fiind centrul economic, academic şi cultural al Moldovei. Este un oraş de o mare importanţă istorică, cu parcuri şi grădini impresionante, care găzduieşte numeroase muzee, case memoriale şi lăcaşuri de cult. Două nopţi de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Iaşi costă aproximativ 300 lei. În funcţie de mijlocul de transport ales, drumul până la Iaşi vă costă între 350 şi 400 de lei pentru două persoane.

City break la Cluj-Napoca - 750 lei

Al doilea oraş ca mărime din România, Cluj-Napoca este un oraş studenţesc cu numeroase atracţii destinate tinerilor, de la puburi şi cafenele la concerte şi festivaluri de renume internaţional. Două nopţi de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Cluj costă aproximativ 400 lei. Drumul până la Cluj vă costă între 350 şi 400 de lei pentru două persoane, în funcţie de mijlocul de transport ales.

City break la Timişoara - 800 lei

Supranumit „Mica Vienă”, datorită predominanţei stilului arhitectural baroc, oraşul Timişoara moşteneşte cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din România. Este situat în regiunea istorică Banat şi găzduieşte, anual, o serie de festivaluri culturale şi de divertisment. Două nopţi de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Timişoara costă aproximativ 300 lei. In funcţie de mijlocul de transport ales, drumul până la Timişoara vă costă între 400 şi 500 lei pentru două persoane.

În ceea ce priveşte costurile unui city-break în Bucureşti, tarifele de cazare sunt similare cu cele din Braşov, ajungând la 480 de lei (fără transport) pentru un hotel de 3 stele.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite