Articol publicitar

Cabina de schimbat obiceiurile, pe litoral: colectezi plastic şi te pregăteşti pentru plajă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
cola

Câteva zile pe litoral înseamnă, pentru turişti, o colecţie de amintiri de păstrat până la următoarea vacanţă. Dar fiecare dintre noi lasă şi o amprentă în urma sa: fără să ne dăm seama, contribuim la degradarea mediului înconjurător, atunci când nu suntem atenţi la cum şi unde depozităm ambalajele pe care le folosim.

Colectarea separată a deşeurilor este un obicei care ne poate intra în rutină foarte uşor şi care contribuie semnificativ la curăţenia plajelor şi la reducerea impactului pe care îl avem asupra mediului. Tocmai de aceea, pe patru plaje de pe litoralul românesc, un mesaj ne îndeamnă să ne schimbăm ţinuta pentru plajă, dar şi obiceiurile. 

Cabinele de schimb sunt o raritate pe litoralul românesc, dar şi mai inedită este apariţia unor cabine care ne îndeamnă să colectăm plastic. Partea amuzantă vine de-abia acum: trei pereţi ai cabinelor sunt transparenţi, aşa că turiştii se pot schimba în costumul de plajă doar dacă au grijă şi de mediu. În pereţii cabinei de schimb se pot introduce ambalaje din pastic, după ce au fost turtite, pentru a face loc cât mai multor ambalaje din plastic şi PET. Cabina oferă suficientă intimitate de-abia atunci când pereţii sunt plini de plastic. 

cola

Patru terase de pe plajă au instalat câte o astfel de cabină, astfel că le mai poţi găsi, până la încheierea sezonului, în Mamaia, la Havana Beach, Taboo Beach şi Plaja Curacao, iar dacă eşti în Vama Veche, o cabină de schimbat obiceiurile de aşteaptă la plaja Oasis. 

Iubim litoralul şi vrem să ne aştepte în fiecare vară la fel de primitor, dar pentru asta, e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, dar şi de instrumente care să ne ajute să protejăm plajele de care ne bucurăm pe timpul verii. La provocarea aceasta şi-au propus să răspundă Coca-Cola România şi Asociaţia CSR Nest, de doi ani încoace, prin proiectul Azi pentru Mâine pe plaje, finanţat de Fundaţia Coca-Cola. 

coca cola

Vara aceasta, proiectul a implicat 60 de terase de pe litoralul românesc, care au devenit partenere în colectarea separată a deşeurilor. Operatorii economici de pe litoral au acceptat să instaleze, pe plajă, pubelele de colectare separată pe trei fracţii iar răspunsul turiştilor i-a încurajat să repete iniţiativa şi anul acesta. Tone de deşeuri sunt, astfel, colectate selectiv şi se vor putea transforma, prin reciclare, în noi obiecte. Cabinele de schimb, alături de concursurile desfăşurate vara aceasta, sunt un instrument prin care Coca-Cola şi CSR Nest transformă acţiunile de ecologizare într-o experienţă inedită şi plină de satisfacţii pentru turişti. 

coca cola
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite