Video Supa franțuzească de ceapă caramelizată, cu crutoane cu brânză și muștar - rețeta lui Jamie Oliver. Este ideală în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Supa de ceapă este un preparat tradițional în bucătăria franceză, se consumă în special în sezonul rece, este foarte consistentă, și este însoțită de crutoane cu brânză și muștar.

Supa cu ceapă FOTO: Jamie Oliver
Supa cu ceapă FOTO: Jamie Oliver

Pentru a prepara rețeta propusă de Jamie Oliver aveți nevoie de patru cepe mari (1 kg), 25 g unt, ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 1 lingură de zahăr brun închis, 50 ml vermut uscat (alb) sau brandy, 1,5 litri supă de carne de vită, sos Worcestershire, 8 felii mici de baghetă sau o pâine mică, 2 linguri de muștar și 100 g brânză Gruyère. 

„Ceapa se curăță de coajă și se taie mărunt. Puneți-le într-o caserolă mare, la foc mic, împreună cu untul și o lingură de ulei de măsline, asezonând cu sare de mare și piper negru măcinat. Se călesc ușor, cu capacul pus, timp de 10 minute sau până se înmoaie, amestecând ocazional”, spune Jamie Oliver.

Usturoiul se curăță, se dă prin răzătoare, se adaugă zahărul și se fierbe încă 15 minute până devine auriu și caramelizat.

„Se amestecă bine, apoi se toarnă vermutul sau coniacul. Înclinați cu grijă cratița pentru a prinde flacăra (sau aprindeți-o cu un chibrit lung) și lăsați-o să flambeze - stați deoparte! Când flăcările se sting, se adaugă supa de vită, se acoperă din nou cu un capac și se fierbe timp de 20 de minute, apoi se condimentează după gust cu sare, piper și sos Worcestershire”, susține renumitul bucătar.

Când supa este aproape gata, se pun feliile de pâine pe o tavă de copt și se prăjesc sub grătar timp de 2-3 minute.

„Se scot de pe grătar, se întorc și se întinde muștarul pe partea prăjită. Apoi se așază feliile deasupra supei, cu partea prăjită în jos, și se dă pe răzătoare brânza. Se pune cratița sub grătar pentru încă trei minute sau până când brânza se topește și face bule”, susține Oliver.

La final, se distribuie supa de ceapă în boluri, acoperind fiecare bol cu două crutoane cu brânză.

Poftă bună!

Bucătărie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite