Articol publicitar

Sfaturi de luat în considerare atunci când îţi proiectezi noua bucătărie

0
0
aa

Buc─ât─âria ar trebui s─â fie un spa┼úiu ├«n care ├«ntreaga familie se poate bucura de g─âtit. Acesta trebuie s─â fie practic ┼či func┼úional, dar ┼či frumos ┼či atractiv.

Acest spa┼úiu este o zon─â relativ complex─â a casei. Din acest motiv, am compilat c├óteva recomand─âri pentru o renovare de succes ┼či pentru a ob┼úine armonie prin trei piloni fundamentali: planificarea, distribu┼úia ┼či alegerea materialelor pentru mobila de buc─ât─ârie.

Planificare

Planificarea buc─ât─âriei ├«nseamn─â utilizarea posibilit─â┼úilor de amenajare cu mobil─â de buc─ât─ârie pentru o utilizare eficient─â a spa┼úiului. Este practic s─â ├«ntocme┼čti un plan care s─â ia ├«n considerare, de exemplu, lungimea ┼či l─â┼úimea pere┼úilor, grilele de ventila┼úie, ferestrele sau chiar ├«n─âl┼úimea blatului de lucru.

Exist─â diferite forme de buc─ât─ârii care, ├«n func┼úie de m─ârimea ┼či dispunerea camerei, ├«ncearc─â s─â r─âspund─â principiului triunghiului de lucru, adic─â cea mai convenabil─â dispunere a zonei de g─âtit, a zonei de sp─âlare ┼či a zonei de depozitare.

Unele dintre sfaturile noastre sunt, de exemplu, accesibilitatea, integrarea aparatelor de gătit cel mai des folosite la o înălţime confortabilă pentru spate.

├Än plus, chiuveta, ├«n calitate de centru de preg─âtire multifunc┼úional, ar trebui s─â aib─â o l─â┼úime ideal─â de minim 60 cm pentru a oferi suficient spa┼úiu de lucru. ├Än plus, se recomand─â o ├«n─âl┼úime de 10 cm sub nivelul cotului. ├Än ceea ce prive┼čte amplasarea, ar trebui s─â fie plasat─â ├«n mod ideal l├óng─â ma┼čina de sp─âlat vase pentru a scurta distan┼úa.

Organizarea corect─â a spa┼úiului de depozitare este, de asemenea, esen┼úial─â pentru a ob┼úine o buc─ât─ârie func┼úional─â ┼či ergonomic─â. ├Än ceea ce prive┼čte m─âsur─âtorile pentru mobila de buc─ât─ârie, profesioni┼čtii recomand─â ca ad├óncimea corpurilor de perete s─â fie cuprins─â ├«ntre 35 ┼či 37 cm, cu o distan┼ú─â ├«ntre ele ┼či blatul de lucru cuprins─â ├«ntre 60 ┼či 70 cm. Unit─â┼úile de sus sunt plasate de obicei la 140 cm de podea, ├«n func┼úie de ├«n─âl┼úimea medie a utilizatorilor.

Distribuţie

├Än cele mai multe cazuri, buc─ât─âria este spa┼úiul cel mai atractiv ┼či cel mai aglomerat dintr-o locuin┼ú─â, motiv pentru care este at├ót de important s─â avem ├«n vedere o bun─â amenajare ┼či organizare a spa┼úiului, orientat─â spre mobil─â de buc─ât─ârie cu func┼úionalitate ┼či design.

- Bucătărie cu un singur rând: ca soluţie de bază, aceasta trebuie să aibă o lungime minimă de 3,60 metri pentru a fi funcţională.

- Buc─ât─ârie cu dou─â r├ónduri: ofer─â mai mult confort, deoarece traseele sunt mai scurte. Trebuie prev─âzut un interval de cel pu┼úin 1,20 m ├«ntre dou─â r├ónduri de dulapuri, deoarece este nevoie de spa┼úiu pentru a deschide u┼čile la mobila de buc─ât─ârie.

- Forma L este potrivit─â pentru buc─ât─ârii cu anumite pozi┼úii ale u┼čilor ┼či ferestrelor, oferind un loc pentru a lua masa ┼či destul loc pentru a instala col┼úare buc─ât─ârie.

- Buc─ât─âriile ├«n form─â de G sau U sunt ┼či mai confortabile, dar trebuie s─â aib─â o l─â┼úime de cel pu┼úin 2,40 m.

- Buc─ât─âria cu o insul─â central─â este o op┼úiune foarte bun─â dac─â avem o buc─ât─ârie mare, de┼či trebuie s─â avem un spa┼úiu liber minim de aproximativ 90 cm. De asemenea, va trebui s─â aducem instala┼úii de ap─â ┼či electricitate ├«n partea central─â.

Alegerea materialelor

Alegerea materialelor pentru mobil─â de buc─ât─ârie este fundamental─â ┼či esen┼úial─â atunci c├ónd planifici o renovare, dac─â vrei s─â ai o garan┼úie de durabilitate. At├ót ├«n cazul blaturilor de lucru, al blaturilor de buc─ât─ârie, c├ót ┼či al mobilierului propriu-zis, este necesar ca materialele de mobil─â de buc─ât─ârie s─â aib─â anumite caracteristici de rezisten┼ú─â la temperaturi ridicate, la zg├órieturi sau abraziune, dar ┼či s─â fie u┼čor de cur─â┼úat. Unele dintre cele mai frecvent utilizate materiale pentru mobil─â de buc─ât─ârie sunt urm─âtoarele:

Materialele laminate sunt cele mai utilizate ├«n mobilierul de buc─ât─ârie, deoarece sunt economice, rezistente ┼či impermeabile.

├Än cazul lor, mobilierul din polilaminat are un strat mai u┼čor de modelat ┼či se adapteaz─â mai bine la forme complexe, ob┼úin├ónd o estetic─â mai curat─â. Acest material este, de asemenea, u┼čor de cur─â┼úat ┼či este foarte rezistent ┼či durabil.

Pe de alt─â parte, lacurile sunt oarecum mai delicate, deoarece finisajul lucios este mai predispus la zg├órieturi, de┼či sunt acum disponibile ├«ntr-o gam─â larg─â de culori ┼či modele.

Lemnul este ├«nc─â unul dintre cele mai populare materiale pentru mobilier ├«n general. ├Än prezent, exist─â o mare varietate de culori ┼či finisaje pentru mobil─â de buc─ât─ârie. Acestea tind s─â aib─â o durabilitate ridicat─â, dar necesit─â, de asemenea, mai mult─â ├«ntre┼úinere.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite