Pui crocant ca la KFC: care este ingredientul secret din faimoasa reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puiul gătit în crustă crocantă, marcă a restaurantului de tip fast food KFC, poate fi pregătit şi în bucătăria personală, însă pentru o masă reuşită nu trebuie să scăpaţi din vedere „ingredientul secret”, descoperit de un expert culinar după sute de experimente.

Crusta crocantă, marca restaurantului de tip fast food KFC, nu este uşor de reprodus. Totuşi, potrivit unui expert culinar, un ingredient secret v-ar putea ajuta să gătiţi un pui perfect crocant. J. Kenji Lopez-Alt, administratorul site-ului culinar siteseriouseats.com, a descoperit, după sute de experimente desfăşurate în bucătărie, că votca este ideală pentru amestecul menit să facă puiul mai crocant. 

Alcoolul este mai volatil decât apa, aşa că se evaporă mai repede decât aceasta într-o marinată cu ingrediente tipice. Cum punctul de fierbere al votcăi este mai mic, crusta nu rămâne mult timp umedă, acest lucru făcând-o să devină crocantă mult mai repede. Aceeaşi tehnică poate fi aplicată şi în prepararea altor alimente prăjite, precum peşte, porumb, inele de ceapă. 

„Eu folosesc votcă pentru că nu are gust, dar orice alcool tare îşi va face treaba, fie că vorbim de burbon, gin sau coniac. Toate funcţionează, însă acestea afectează gustul mâncării, pe când votca nu”, spune Lopez-Alt. 

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite