Pască bucovineană cu smântână
0
De Paşte, pe lângă ouăle vopsite şi clasicii cozonaci, gospodinele pot încerca o reţetă de pască. Există mai multe reţete care pot fi folosite, dar una dintre cele mai apetisante este pasca bucovineană cu smântână.
Pască bucovineană cu smântână. Ingredientele necesare
Pentru o pască bucovineană este nevoie de următoarele ingrediente:
1 gălbenuş de ou
100 gr. unt
10 albuşuri de ou
130 gr. faină albă
250 gr. zahăr pudră
vanilie
200 gr. brânză de vaci
1 kg smântână
40 gr. zahăr
1/2 plic praf de copt
oţet
Pască bucovineană cu smântână. Mod de preparare
Potrivit retete.flu.ro, modul de preparare este destul de simplu. Mai întâi, se pune la scurs 1 kg de smântână groasă, pe făina de porumb. După ce se scurge smântâna, se adaugă 200 de grame brânză de vaci dată prin sită, vanilie, zahăr pudră (250-300g) şi 2 linguri de făină.
Se adaugă la această compoziţie 10 albuşuri, bătute spumă, şi cu o lingură de zahăr, apoi se amestecă încet. Acum trebuie făcut blatul pentru aluat: se folosesc 100 grame de unt, 1 gălbenuş de ou, 40 grame zahăr, 130 grame făină, jumătate de plic de praf de copt şi puţin oţet.
Blatul astfel obţinut se întinde în tavă cu mâna, apoi se adaugă deasupra compoziţia de mai sus. Toul se pune la cuptor, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute. Pasca este gata atunci când este rumenită deasupra.