Video Jamila ne arată cum se coace dovleacul pentru plăcintă și cum îl alegem: „Asta face diferența între un desert reușit și unul mediocru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toamna, plăcinta cu dovleac este desertul preferat al românilor, însă acesta este folosit și în alte preparate. Este o legumă sănătoasă și dulce. Cum se coace și cum alegem cel mai bun dovleac, am aflat de la Jamila Cuisine.

Dovlecel copt FOTO: Jamila Cuisine
Dovlecel copt FOTO: Jamila Cuisine

Mie îmi place foarte mult această legumă și chiar o folosesc în preparatele mele. Fac supă de dovleac, îl adaug în legumele la cuptor, îl pun în risotto și în deserturi. Este minunat în multe mâncăruri și se păstrează timp îndelungat”, scrie Jamila Cuisine, pe site-ul său.

În primul rând, Jamila dezvăluie că toți dovlecii sunt comestibili. Indiferent de felul lor, toți se pot mânca. Unii dintre ei nu sunt dulci și s-ar putea să nu va placă, dar toți sunt comestibili, chiar și cei care se numesc <dovleci porcești >.

Cei mai buni sunt dovlecii plăcintari sau turcești.

„Bunica îmi spunea că dovlecii sunt mai buni după ce cade brumă pe ei, așa că îi lasă în grădină până după prima brumă. Apoi îl culegea pe toți și îi punea în pivniță. În serile geroase de iarnă scotea câte un dovleac și ni-l punea la copt. Îl cocea în cuptorul sobei cu care ne încălzeam. Dacă nu era dulce, mai puneam zahăr și îl mâncăm că pe cel mai bun desert”, povestește Jamila, unul dintre cei mai cunoscuţi vloggeri culinari din România.

Cum se coace dovleacul pentru plăcintă? 

Înainte să vedem cum se coace dovleacul pentru plăcintă și nu numai, trebuie să ne asigurăm că l-am ales cum trebuie. Jamila îi alege mai mici, deoarece sunt mai dulci. Apoi, are grijă să fie „fermi, grei, cu coajă lucioasă”

„Dacă dovleacul nu pare greu și dacă este moale, atunci e vechi și deshidratat. Dovlecii turcești sunt de obicei mai mari, dar aveți grijă să-i alegeți după aceleași criterii. Dacă vreți să-i păstrați pe o perioada mai lungă țineți minte că trebuie să stea într-un loc rece și întunecat. Totuși verificați-i frecvent pentru că se pot strică. Mie îmi place să coc dovlecii și să congelez pulpă coaptă. Dacă vreau să-i folosesc în stare proaspătă, în curat și îi tăi în bucăți. Îi pun la congelator și apoi în mâncare fără a-i decongela. Se pot folosi fără probleme”, susține Jamila.

De ce este important să știm cum se coace dovleacul pentru plăcintă? Pentru că asta face diferența între un desert reușit și unul mediocru. Sunt oameni care fac plăcintă cu dovleac călit, chiar și eu fac asta uneori, însă cu cel copt plăcintă e mai bună și mai gustoasă. 

„Pentru a nu se rumeni excesiv, eu îl coc întotdeauna cu partea tăiată în jos, adică încerc să protejez cât mai mult pulpă. Expun coaja la căldură direct,  pentru că oricum nu o folosim sau dacă dorim s-o mâncăm, este mult mai bună rumenită. Sfaturile din clip sunt foarte prețioase, mai ales dacă sunteți la început de drum. Va arăt cum să faceți piure de dovleac copt pe care îl puteți pune la orice. Este perfect în checul cu dovleac, dar și în orice alte prăjituri. Se poate și congela și folosi cu alte ocazii”, concluzionează Jamila Cuisine.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite