Cum să faci gem în cuptorul cu microunde
0Dacă nu îţi place să pierzi mult timp în bucătărie pregătind gemuri şi dulceţuri, e bine să ştii că fructele de pădure şi alte variante de sezon pot deveni rapid o gustare dulce, asemănătoare gemului, dacă le prepari la microunde.
Gemurile de casă se fac uşor în cuptorul cu microunde
Potrivit sheknows.com, secretul pentru a face cel mai gustos gem în cuptorul tău cu microunde este să foloseşti cantitatea corectă de zahăr şi de zeamă de lămâie şi să îşi pregăteşti cu atenţie fructele pe care ai de gând să le transformi în gem. Dacă foloseşti fructe cu sâmburi, cum ar fi piersicile, urmează aceleaşi instrucţiuni, dar curăţă-le de coajă, scoate-le sâmburii, feliază-le şi apoi pasează-le.
1. Gem de fructe de pădure, la microunde
Ingrediente
3 căni de fructe întregi, proaspete (căpşuni, zmeură, afine, mure sau orice combinaţie din fructele tale de pădure preferate)
1 ½ cană zahăr tos
4 linguriţe zeamă de lămâie
½ linguriţă unt sau margarină