Duminică, 12 Octombrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Război în Israel
Istoria zilei
Alegeri Republica Moldova 2025
Bucătărie
Pagina 62
Pulpă de porc împănată la cuptor
Rozmarin, usturoi şi carne fragedă de porc. Ce ţi-ai mai dori de la o friptură de sărbători? Încearcă reţeta noastră de pulpă de porc împănată la cuptor.
Bucătărie
23 dec. 2016
Cozonac cu nuci, reţeta tradiţională
Când te gândeşti la Crăciun parcă simţi automat mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor. Acest desert poate fi umplut cu stafide, ciocolată sau rahat, dar niciunul nu este la fel de bun precum tradiţionalul cozonac cu nucă....
Bucătărie
23 dec. 2016
Plăcintă cu carne de porc, ca la bunica acasă
Un preparat delicios, plăcinta cu carne poate face parte şi ea din meniul tău de Sărbători, mai ales dacă foloseşti carne de porc ....
Bucătărie
22 dec. 2016
Negresă cu portocale, un deliciu
Atunci când vrei să le oferi un mic răsfăţ celor dragi, de ce să nu încerci o reţetă de negresă cu portocale? Aceste fructe îţi vor aminti întotdeauna de Crăciun, iar dacă le incluzi în deserturile tale, acestea vor avea o aromă cu totul şi cu totul ...
Bucătărie
22 dec. 2016
Cei mai buni cârnaţi prăjiţi
La mesele festive, când îţi inviţi prietenii şi apropiaţii, e musai să serveşti câţiva cârnaţi tradiţionali de porc, prăjiţi aşa cum se cuvine....
Bucătărie
22 dec. 2016
Cozonac cu nucă şi rahat, fără dospire
Îţi doreşti să prepari un cozonac acasă, dar nu ai mult timp la dispoziţie? Ce ai spune dacă ai încerca reţeta noastră de cozonac fără dospire?...
Bucătărie
22 dec. 2016
Carne de porc în untură
Pentru a păstra carnea mai mult timp, bunicii noştri o ţineau în borcane sau oale pline cu untură topită. Alături de omletă şi brânză, carnea în untură este un deliciu....
Bucătărie
21 dec. 2016
Cornuleţe cu rahat, desertul care te cucereşte
Delicioasele cornuleţe îţi amintesc de bucătăria bunicii sau a mamei, când îţi prepara un desert simplu în perioada Sărbătorilor de iarnă? Ei bine, ţi-am pregătit o reţetă simplă de cornuleţe cu rahat pe care e musai să o încerci....
Bucătărie
21 dec. 2016
Cum se prepară toba de casă
Toba pe care o iei din comerţ nici nu se compară cu savuroasa tobă de casă. Preparată cu măruntaie de porc, toba este extrem de gustoasă şi reprezintă o mică parte din aperitivul de la mesele festive din această perioadă....
Bucătărie
21 dec. 2016
Pârjoale moldoveneşti, reţeta lui Radu Anton Roman
Sunt delicioase alături de piure de cartofi cu unt sau smântână ori preparate la cuptor în sos de roşii. Află care este reţeta lui Radu Anton Roman de pârjoale moldoveneşti....
Bucătărie
21 dec. 2016
Cârnaţi ţărăneşti umpluţi cu carne şi cartofi
Ai mulţi invitaţi la masa de Crăciun şi vrei să le oferi un preparat săţios şi delicios? Atunci trebuie să încerci o reţetă de cârnaţi ţărăneşti, mai ales după tăierea porcului, când carnea este proaspătă şi gustoasă....
Bucătărie
20 dec. 2016
Kaizer de casă afumat
Preparatele afumate vor oferi mereu un plus de gust oricărei mâncări. Pe lângă şuncă, cârnaţi sau sau ciolan, pune la afumătoare şi o bucată de kaizer....
Bucătărie
20 dec. 2016
Fursecuri umplute cu cremă de cacao
De Sărbători, serveşte-ţi musafirii cu câteva fursecuri umplute. Vei vedea cât sunt de delicioase şi că se prepară foarte repede....
Bucătărie
20 dec. 2016
Chişcă moldovenească, reţeta bunicii
În trecut, nu exista zi de tăiere a porcului în care să nu se prepare chişca. Şi astăzi, multe gospodine nu concep ca de pe masa cu bucate tradiţionale să lipsească chişca. Uite cum se prepară în zona Moldovei!...
Bucătărie
20 dec. 2016
Cum se prepară ciolanul afumat după reţeta tradiţională
Cu fasole, varză sau în ciorbă, ciolanul afumat dă un gust inconfundabil preparatelor. Află cum se prepară după reţeta clasică tradiţională....
Bucătărie
19 dec. 2016
Cel mai bun lebăr de casă
Cunoscuţi şi sub numele de lebărvurşt sau lebervurşt, cârnaţii din ficat de porc sunt o adevărată delicatesă şi nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Ingredientul central al reţetei este, bineînţeles, ficatul de porc, însă dacă vrei, foloseş...
Bucătărie
19 dec. 2016
Cornuleţe fragede cu borş
În apropierea Crăciunului, atunci când ai poftă de ceva dulce pentru masa festivă, încearcă o reţetă simplă de cornuleţe cu borş, care sunt foarte fragede.
Bucătărie
19 dec. 2016
Cum se fac cele mai bune jumări
Cu ceapă, pâine de casă şi ţuică, aceste jumări sunt un deliciu. Dacă nu ne crezi, te invităm să le prepari chiar tu acasă.
Bucătărie
19 dec. 2016
Tort cu cacao şi migdale
Ce poate fi mai irezistibil decât o felie de tort de cacao cu migdale? Încearcă reţeta de mai jos şi vei vedea că nu poţi să rezişti ispitei dulci....
Bucătărie
16 dec. 2016
Tobă ca în Ardeal
Cum ar fi platoul cu aperitiv de Crăciun fără câteva feliuţe de tobă de casă? Noi îţi spunem care este reţeta gospodinelor din Ardeal!...
Bucătărie
16 dec. 2016
Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive
Dacă te interesează cârnaţii preparaţi în casă, reţeta de mai jos te va ajuta extrem de mult. Încearcă şi vei vedea cât de gustoşi sunt. Fie că îi faci fripţi pe grătar, fie că îi prăjeşti în tigaie, cârnaţii de casă cu mult usturoi sunt un adevărat ...
Bucătărie
16 dec. 2016
Cozonac cu ciocolată
Cui nu-i place ciocolata, mai ales într-o combinaţie ca aceasta? Încearcă un delicios cozonac cu ciocolată şi cedează în faţa acestei ispite dulci....
Bucătărie
16 dec. 2016
Cum prepari cea mai bună pastramă de porc afumată
Pastrama este un preparat din carne de oaie, de porc sau de altă origine, conservată prin sărare, afumare, uscare şi condimentare. Este foarte delicioasă şi o poţi include în meniul festiv de Crăciun....
Bucătărie
15 dec. 2016
Sângerete, reţeta lui Radu Anton Roman
Secretul reuşitei sângeretului este folosirea maţelor mai groase de la porc sau chiar de vacă dacă găseşti. Nu uita să le speli bine cu apă şi oţet şi să le laşi câteva ore în apă rece....
Bucătărie
15 dec. 2016
Cum faci colac dulce bucovinesc
Ai încercat vreodată acest tip de colac dulce bucovinesc? Acum ar fi momentul potrivit, mai ales că se apropie Crăciunul şi poate vrei să le oferi celor dragi ceva deosebit şi dulce....
Bucătărie
15 dec. 2016
Tochitură cu sos de vin
Tradiţia cere ca, în ziua în care se taie porcul, să se pregătească celebra tochitură, cu carne proaspătă. Astăzi îţi prezentăm reţeta de tochitură stropită cu vin şi scăldată în suc de roşii....
Bucătărie
15 dec. 2016
Miniruladă cu cremă de vanilie
Când eşti în pană de idei pentru deserturi, încearcă o reţetă de miniruladă cu cremă de vanilie. Nu este foarte complicat, iar rezultatul va întrece orice aşteptări!...
Bucătărie
14 dec. 2016
Tochitură preparată ca-n Moldova
Când te gândeşti la preparatele tradiţionale de Crăciun preparate în zona Moldovei este inevitabil să nu pofteşti la o porţie de tochitură cu mămăliguţă caldă, ou ochi şi brânză sărată....
Bucătărie
14 dec. 2016
Jamila Cuisine a dezvăluit la Adevărul Live secretele celor mai gustoase preparate de Crăciun VIDEO
Geanina Staicu-Avram a lansat de curând cartea „Jamila Cuisine - Cele mai iubite reţete“, care a înregistrat vânzări-record la Târgul Gaudeamus. FOTO David Muntean
Bucătărie
14 dec. 2016
Slăninuţă afumată cu boia
Doar când te gândeşti la o porţie de slăninuţă afumată cu boia, servită alături de ceapă roşie, muştar şi pâine proaspătă parcă îţi lasă gura apă. Este momentul să afli cum se prepară această delicatesă tradiţională....
Bucătărie
14 dec. 2016
Renii Moşului
De Crăciun, răsfaţă-i pe cei mici cu acest desert apetisant. Decorează biscuiţii şi fă-i să semene cu renii lui Moş Crăciun şi vei vedea că îi vei cuceri atât pe pitici, cât şi pe adulţi....
Bucătărie
14 dec. 2016
Turte moldoveneşti sau Scutecele lui Iisus
Sunt specifice zonei Moldovei în perioada Crăciunului, unde sunt cunoscute sub denumirea de turte. Mai pot fi întâlnite şi în alte zone, de data aceasta fiind numite Scutecele lui Iisus. Iată în ce constă reţeta!
Bucătărie
13 dec. 2016
Cele mai bune sarmale cu carne de porc
La mesele festive, invită-i pe cei dragi şi oferă-le o porţie de sarmale cu carne de porc, foarte delicioase şi ispititoare. Îţi va fi greu să le rezişti....
Bucătărie
13 dec. 2016
← Pagina 61
Pagina 63 →