Sâmbătă, 13 Decembrie 2025
Home
Știri interne
Știri locale
Știri externe
Politică
Economie
Sport
Stil de viață
Showbiz
Opinii
Video
Ghid de cumpărături
Dezvoltare personală
Adevărul de weekend
Anunțuri în ziar
Ultimele știri ⏱️
Război în Ucraina
Istoria zilei
Bucătărie
Pagina 63
Cel mai bun lebăr de casă
Cunoscuţi şi sub numele de lebărvurşt sau lebervurşt, cârnaţii din ficat de porc sunt o adevărată delicatesă şi nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Ingredientul central al reţetei este, bineînţeles, ficatul de porc, însă dacă vrei, foloseş...
Bucătărie
19 dec. 2016
Cornuleţe fragede cu borş
În apropierea Crăciunului, atunci când ai poftă de ceva dulce pentru masa festivă, încearcă o reţetă simplă de cornuleţe cu borş, care sunt foarte fragede.
Bucătărie
19 dec. 2016
Cum se fac cele mai bune jumări
Cu ceapă, pâine de casă şi ţuică, aceste jumări sunt un deliciu. Dacă nu ne crezi, te invităm să le prepari chiar tu acasă.
Bucătărie
19 dec. 2016
Tort cu cacao şi migdale
Ce poate fi mai irezistibil decât o felie de tort de cacao cu migdale? Încearcă reţeta de mai jos şi vei vedea că nu poţi să rezişti ispitei dulci....
Bucătărie
16 dec. 2016
Tobă ca în Ardeal
Cum ar fi platoul cu aperitiv de Crăciun fără câteva feliuţe de tobă de casă? Noi îţi spunem care este reţeta gospodinelor din Ardeal!...
Bucătărie
16 dec. 2016
Cârnaţi de casă, o desfătare la mesele festive
Dacă te interesează cârnaţii preparaţi în casă, reţeta de mai jos te va ajuta extrem de mult. Încearcă şi vei vedea cât de gustoşi sunt. Fie că îi faci fripţi pe grătar, fie că îi prăjeşti în tigaie, cârnaţii de casă cu mult usturoi sunt un adevărat ...
Bucătărie
16 dec. 2016
Cozonac cu ciocolată
Cui nu-i place ciocolata, mai ales într-o combinaţie ca aceasta? Încearcă un delicios cozonac cu ciocolată şi cedează în faţa acestei ispite dulci....
Bucătărie
16 dec. 2016
Cum prepari cea mai bună pastramă de porc afumată
Pastrama este un preparat din carne de oaie, de porc sau de altă origine, conservată prin sărare, afumare, uscare şi condimentare. Este foarte delicioasă şi o poţi include în meniul festiv de Crăciun....
Bucătărie
15 dec. 2016
Sângerete, reţeta lui Radu Anton Roman
Secretul reuşitei sângeretului este folosirea maţelor mai groase de la porc sau chiar de vacă dacă găseşti. Nu uita să le speli bine cu apă şi oţet şi să le laşi câteva ore în apă rece....
Bucătărie
15 dec. 2016
Cum faci colac dulce bucovinesc
Ai încercat vreodată acest tip de colac dulce bucovinesc? Acum ar fi momentul potrivit, mai ales că se apropie Crăciunul şi poate vrei să le oferi celor dragi ceva deosebit şi dulce....
Bucătărie
15 dec. 2016
Tochitură cu sos de vin
Tradiţia cere ca, în ziua în care se taie porcul, să se pregătească celebra tochitură, cu carne proaspătă. Astăzi îţi prezentăm reţeta de tochitură stropită cu vin şi scăldată în suc de roşii....
Bucătărie
15 dec. 2016
Miniruladă cu cremă de vanilie
Când eşti în pană de idei pentru deserturi, încearcă o reţetă de miniruladă cu cremă de vanilie. Nu este foarte complicat, iar rezultatul va întrece orice aşteptări!...
Bucătărie
14 dec. 2016
Tochitură preparată ca-n Moldova
Când te gândeşti la preparatele tradiţionale de Crăciun preparate în zona Moldovei este inevitabil să nu pofteşti la o porţie de tochitură cu mămăliguţă caldă, ou ochi şi brânză sărată....
Bucătărie
14 dec. 2016
Jamila Cuisine a dezvăluit la Adevărul Live secretele celor mai gustoase preparate de Crăciun VIDEO
Geanina Staicu-Avram a lansat de curând cartea „Jamila Cuisine - Cele mai iubite reţete“, care a înregistrat vânzări-record la Târgul Gaudeamus. FOTO David Muntean
Bucătărie
14 dec. 2016
Slăninuţă afumată cu boia
Doar când te gândeşti la o porţie de slăninuţă afumată cu boia, servită alături de ceapă roşie, muştar şi pâine proaspătă parcă îţi lasă gura apă. Este momentul să afli cum se prepară această delicatesă tradiţională....
Bucătărie
14 dec. 2016
Renii Moşului
De Crăciun, răsfaţă-i pe cei mici cu acest desert apetisant. Decorează biscuiţii şi fă-i să semene cu renii lui Moş Crăciun şi vei vedea că îi vei cuceri atât pe pitici, cât şi pe adulţi....
Bucătărie
14 dec. 2016
Turte moldoveneşti sau Scutecele lui Iisus
Sunt specifice zonei Moldovei în perioada Crăciunului, unde sunt cunoscute sub denumirea de turte. Mai pot fi întâlnite şi în alte zone, de data aceasta fiind numite Scutecele lui Iisus. Iată în ce constă reţeta!
Bucătărie
13 dec. 2016
Cele mai bune sarmale cu carne de porc
La mesele festive, invită-i pe cei dragi şi oferă-le o porţie de sarmale cu carne de porc, foarte delicioase şi ispititoare. Îţi va fi greu să le rezişti....
Bucătărie
13 dec. 2016
Cârnaţi afumaţi, reţeta tradiţională
În această perioadă, când carnea de porc este la mare căutare, prepară-le celor dragi aceşti cârnaţi afumaţi şi uscaţi, după o reţetă tradiţională....
Bucătărie
13 dec. 2016
Cel mai pufos cozonac italian cu stafide
A sosit timpul să ne gândim ce deserturi minunate să punem pe masă şi cu care să-i întâmpinăm pe micii colindători. Iar cozonacul italian cu stafide cu siguranţă le va fura privirile....
Bucătărie
13 dec. 2016
Ce este flexitarianismul, trendul culinar al anului 2017
Cu toţii ştim că este benefic atât pentru sănătatea noastră, cât şi pentru mediul înconjurător să mâncăm mai puţină carne. Flexitarianismul, dieta predominant vegetariană, va fi unul dintre trendurile culinare ale anului 2017, potrivit Whole Foods....
Bucătărie
12 dec. 2016
Sarmale de peşte, reţeta tradiţională
La mesele festive, prepară-le celor dragi o mâncare delicioasă. Înlocuieşte carnea de porc cu cea de peşte, iar sarmalele îi vor cuceri negreşit pe invitaţii tăi....
Bucătărie
12 dec. 2016
Degeţele cu cacao
Pentru momentele în care ai poftă de ceva dulce, aceste degeţele cu cacao sunt varianta perfectă. Sunt uşor de preparat, iar gustul lor te va cuceri imediat....
Bucătărie
12 dec. 2016
Tort diplomat cu mandarine
Înainte să îmbraci tortul în glazură, asigură-te că blaturile sunt complet răcite. În caz contar, crema nu va acoperi uniform desertul. Aşa vei obţine cel mai bun tort de brânză şi mandarine....
Bucătărie
12 dec. 2016
Pui umplut cu legume, un preparat irezistibil
Dacă ai rămas în pană de idei pentru felul principal, trebuie să încerci această reţetă de pui umplut cu legume. Un preparat extrem de savuros, puiul împrumută din aroma legumelor, iar rezultatul este unul de nota 10....
Bucătărie
12 dec. 2016
Amestecul toxic de resturi ieftine pe care îl mâncăm sub formă de „friptură”
O vezi în magazine şi eşti convins că achiziţionezi carne macră. De fapt, e vorba de resturi de carne ţinute laolaltă de un „lipici” - transglutaminaza. Deşi este cunoscută în domeniul cărnii de peste 20 de ani, abia în urmă cu câţiva ani, în Statele...
Bucătărie
10 dec. 2016
Un preparat al lui Florin Dumitrescu, în meniul unui restaurant: ce conţine desertul şi povestea lui specială FOTO
Pomme de Sima, un desert inventat de bucătarul-şef Florin Dumitrescu pentru soţia sa, a ajuns în meniul unui restaurant din Paris.
Bucătărie
10 dec. 2016
Cum să faci cele mai bune clătite
Cui nu-i plac clătitele? Pufoase şi delicioase, aceste clătite te vor cuceri de la început. Reţeta este simplă şi vei vedea că nu este deloc greu să le oferi celor dragi un cadou dulce....
Bucătărie
09 dec. 2016
Rulouri de pui cu şuncă
Iată un preparat delicios, care combină gustul aromat al ananasului cu şunca presată. Cei dragi nu vor putea rezista în faţa acestei „ispite”....
Bucătărie
09 dec. 2016
Brioşe cu cremă de vanilie, un desert ispititor
Cu ajutorul acestor brioşe pufoase nu ai cum să dai greş. Îi vei cuceri atât pe copii, cât şi pe adulţi, întrucât toată lumea va dori să guste acest desert delicios....
Bucătărie
09 dec. 2016
Paste cu mozzarella şi cârnaţi
Această reţetă poate fi preparată cu orice fel de paste, dar parcă arată mai apetisant când sunt folosite paste farfalle. Află cum se prepară aceste apetisante paste cu mozzarella şi cârnaţi....
Bucătărie
09 dec. 2016
Cel mai apetisant pui umplut cu legume
La ocaziile speciale, când vrei să prepari ceva deosebit, încearcă această reţetă de pui umplut cu legume. Preparatele din carne sunt cu adevărat reţeta succesului la mesele în familie ....
Bucătărie
08 dec. 2016
Sărăţele cu mac şi chimen, reţeta clasică
Pot fi cumpărate gata preparate sau le poţi face chiar tu acasă. Aşa vei fi sigură că le prepari exact pe gustul tău.
Bucătărie
08 dec. 2016
← Pagina 62
Pagina 64 →