Volkswagen ID. Buzz - un Bulli pentru viitorul complet electric VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vw bulli

Volkswagen şi Volkswagen Autovehicule Comerciale au prezentat noile ID. Buzz şi ID. Buzz Cargo. Vorbim de prima serie de MPV-uri şi LCV-uri propulsată exclusiv electric din Europa.

La fel ca toate modelele familiei ID. de la Volkswagen, şi modelul ID. Buzz, produs de către Volkswagen Autovehicule Comerciale în Hanovra, se bazează din punct de vedere tehnic pe configuraţia electrică a concernului. Prima platformă de serie mare la nivel mondial scalabilă pentru maşini complet electrice reprezintă baza pentru diversele modele şi segmente ale mărcii. Arhitectura sa permite o dezvoltare evolutivă a software-ului şi tehnologiei, de care pot beneficia atât modelele noi, precum ID. Buzz, cât şi modele deja livrate, prin actualizări Over-the-Air.

GALERIE FOTO

VIDEO: Volkswagen ID. Buzz

Modelele ID. Buzz şi ID. Buzz Cargo sunt echipate standard cu sistemul local de avertizare „Car2X”, care utilizează semnalele altor autovehicule şi ale infrastructurii rutiere pentru a identifica pericolele în timp real. De asemenea în echiparea standard regăsim: asistentul pentru frânare de urgenţă „Front Assist”, iar în microbuz, asistentul pentru menţinerea benzii „Lane Assist”. Opţional este disponibil sistemul „Travel Assist cu mass location data”, care permite deplasarea parţial automatizată pe întreaga plajă de viteze şi, pentru prima dată, schimbarea asistată a benzilor pe autostradă. De asemenea nouă este funcţia: memorie pentru intrarea automatizată în parcare, pe un traseu memorat anterior.

vw bulli

Capacitate de încărcare de până la 170 kW, Plug & Charge şi încărcare bidirecţională.

La nivel european, ID. Buzz şi ID. Buzz Cargo sunt lansate cu o baterie de 77 kWh (capacitate energetică brută: 82 kWh). Bateria alimentează un motor electric de 150 kW, care – la fel ca odinioară – propulsează puntea spate. Datorită bateriei integrate în podeaua şi propulsorul electric uşor, rezultă o repartizare optimă a greutăţii şi un centru de greutate coborât al autovehiculului. Ambii factori optimizează manevrabilitatea şi agilitatea. Bateria litiu-ion poate fi încărcată la staţii Wallbox şi puncte de încărcare publice cu curent alternativ de 11 kW (CA). Cu o mufă CCS la o staţie de încărcare rapidă CC (curent continuu), capacitatea de încărcare creşte până la 170 kW; bateria fiind astfel încărcată în 30 de minute de la 5 la 80 de procente. Încărcarea bidirecţională permite modelului ID. Buzz să alimenteze reţeaua casnică a clientului (Vehicle-to-Home) cu energia în surplus din baterie. Transferul de curent şi comunicarea se realizează prin intermediul unei staţii Wallbox DC BiDi speciale.

Volkswagen ID. Buzz

„Modelul T1 – un simbol al anilor 1950 – le-a oferit oamenilor mobilitate şi libertate. Cu ID. Buzz, aducem ADN-ul modelului T1 în vremurile noastre şi astfel, în era mobilităţii electrice” spune Jozef Kabaň, Director Volkswagen Design. „Modelul ID. Buzz aduce înapoi pe şosea un val de simpatie şi apropierea de oameni”, mai adaugă designerul şef. Iar ceea ce face modelul ID. Buzz să fie atât de unic, sunt proporţiile sale.

Şoferul şi pasagerii modelului ID. Buzz experimentează noua senzaţie Bulli într-un habitaclu conceput cu generozitate. Tipic Bulli: structura este foarte clară, conceptul este bine gândit şi utilizarea spaţiului este optimă: în ambientul relaxat, prietenos, al versiunii microbuz, cinci persoane dispun de spaţiu suficient pentru călătorii şi pentru bagajele lor (volum de 1.121 de litri). La rabatarea celui de-al doilea rând de scaune, volumul de încărcare creşte până la 2.205. La alegere, două sau trei locuri în faţă şi un perete despărţitor spre spaţiul de încărcare de 3,9 m3 definesc modelul ID. Buzz Cargo. Modelul Transporter cu zero emisii poate prelua transversal doi europaleţi încărcaţi.

vw bulli

Modelul ID. Buzz şi modelul ID. Buzz Cargo sunt caracterizate prin ampatamentul lung, de 2.988 mm; această valoare este echivalentă cu cea a modelului actual T6.1. Lungimea ambelor versiuni este de 4.712 mm. Prin ampatamentul foarte mare raportat la lungimea totală, amprenta autovehiculului este exploatată optim. Ambele versiuni ale modelului ID. Buzz au înălţimi cuprinse între 1.937 mm şi 1.938 mm, inclusiv antena de plafon, în funcţie de echipare. Cu cei 1.985 mm, noul model este cu 81 mm mai lat decât un T6.1. Pe de altă parte, cercul de bracare este neobişnuit de mic, de numai 11,1 metri.

Volkswagen ID. Buzz Cargo


Deja de la primul T1, primul Bulli, designul a fost subordonat funcţionalităţii. Form follows function – acest motto central al construcţiei de automobile este valabil şi pentru designul modelului ID. Buzz. Formele clare, emblematice, sunt în contrast cu aerodinamica excelentă: ID. Buzz atinge o valoare cw de 0,285, ID. Buzz Cargo o valoare de 0,29. Acest lucru scade consumul de energie şi creşte autonomia.

Maşina poate fi comandată în Europa încep în luna mai, livrările vor demara în toamnă pentru piaţa europeana.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite