Vlad Neaga înfăptuieşte revoluţia noii generaţii în motociclismul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vlad neaga

Am spus că vorbim despre talente, viitor, speranţă, despre lucruri pozitive de pe aceste meleaguri. Vlad Neaga mai avea nevoie de câteva puncte pentru a-şi asigura titlul la categoria-regină Stock 1000 în MotoRC, însă modul în care a învins e dovada clară a schimbului de generaţii ce se profila în motociclismul românesc.

Începutul de octombrie a risipit orice temeri cu privire la capriciile vremii, cele trei zile de acţiune pe Motorpark România fiind chiar mai ferite de intemperii decât etapele din miezul verii. Vlad Neaga (Suzuki/VN Motorsport) se prezenta la start la adăpostul unui avans de 41 de puncte în faţa revelaţiei din cursa anterioară, Bogdan Buleandră (BMW/Team BMR), din care nu trebuia să piardă 16.

Emoţiile liderului s-au manifestat în ziua de vineri şi au ţinut de mici ”sughiţuri” tehnice ulterioare etapei de campionat balcanic. În etapa precedentă a MotoRC, Neaga rulase cu rezerve şi (doar) astfel Buleandră reuşea să vină în aceeaşi secundă cu el la consumarea distanţei programate de 16 tururi. Acum era la fel de evident pentru plutonul clasei-regină că lupta pentru victorie e deschisă într-o singură conjunctură – cea în care nu doar aspiranţii se autodepăşesc, ci şi Neaga slăbeşte întrucâtva ritmul.

Ziua antrenamentelor libere s-a încheiat doar cu Ionuţ Mistode (Yamaha/Team IQRM) în timpi de 1m42s, aflat la prima competiţie cu materialul tehnic de ultimă generaţie. Acesta a fost urmat de un Cătălin Cazacu (BMW/Racing Academy) revenit în formă şi de Marian Pivniceru (BMW/Talladega Racing), care a stabilit timpul-reper în primele două sesiuni.

Filmul ultimei etape MotoRC by Rompetrol şi clasamentele sunt pe ADEVARUL AUTO.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite