Suzuki Swift a atins pragul de 3 milioane de unităţi vândute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suzuki Swift Sport
Suzuki Swift Sport

În ciuda concurenţei acerbe din segmentul din care face parte, Swift s-a dovedit a fi un automobil extrem de profitabil pentru Suzuki, japonezii anunţând de curând că micul automobil nipon s-a comercializat în 3 milioane de exemplare.

Gândit de japonezi ca primul automobil global al mărcii, Swift a fost lansat în 2004 într-un segment dominat de nume grele, precum Fiesta, Polo sau Clio. În ciuda concurenţei, micul sub-compact a reuşit să convingă un număr impresionant de clienţi, reuşind să se vândă extrem de bine.

Astfel, Swift a înregistrat o ascensiune rapidă, reuşind să bifeze un milion de unităţi comercializate în 2008, apoi două milioane în 2011, pentru ca anul 2013 să înregistreze atingerea celui de-al treilea milion.

Iniţial, Swift a fost produs doar în Japonia, dar apropierea fabricilor de pieţele ţintă în vederea creşterii eficienţei şi scăderii preţului a condus la deschiderea unor unităţi de producţie în Ungaria, India, China, Malaezia, Indonezia şi mai recent Thailanda.

Din cele trei milioane de unităţi vândute la nivel global, 23% din vânzări au revenit Bătrânului Continent şi 13% Japoniei. Ţara în care Swift se bucură de o popularitate nesperată este India, unde piaţa a absorbit nu mai puţin de 45% din modelele produse până în prezent.

Deschiderea foarte mare la nivel global, automobilul fiind disponibil în 125 de ţări, împreună cu multitudinea de calităţi ale acestui model au distins Swift-ul în cei 8 ani de existenţă cu peste 67 premii.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite