Ford prezintă noua generaţie SYNC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua generaţie a sistemului de infotainment SYNC va fi disponibilă pentru prima dată pe modelul Mustang Mach-E electric. Noul SYNC va reţine date despre comportamentul şoferului şi va putea ulterior emite sugestii utile.

Ford şi-a prezentat noul sistem de infotainment pentru prima dată în Europa prin intermediul unui eveniment virtual exclusivist. Totodată, compania prezintă astăzi o nouă funcţie, Remote Vehicle Setup, care permite proprietarilor să îşi configureze maşina înainte de a o conduce - de la modurile de condus preferate la culorile ambientale ale habitaclului.

„Am lucrat intens pentru a ne asigura că deţinerea unui Mustang Mach-E reprezintă o experienţă care asigură cel mai înalt nivel de personalizare şi de conectivitate”, a spus Jan Schroll, manager de conectivitate, Ford Europa. „Noua generaţie SYNC este cea mai inteligentă versiune şi va deveni mai inteligentă pe măsură ce conduceţi maşina. Este concepută pentru a şti de ce aveţi nevoie - şi când aveţi nevoie - astfel încât să vă aşezaţi confortabil şi să vă bucuraţi de călătorie”.

Un nivel superior de personalizare

Codul pentru noua generaţie SYNC a fost scris de la început pentru a aduce filosofia de design concentrată pe om în prim-planul experienţei de şofat. Acesta permite personalizarea a peste 80 de setări disponibile pe Mustang Mach-E, de la temperatura în habitaclu şi poziţia scaunului, până la iluminarea ambientală.

Imagine indisponibilă

Sistemul poate chiar identifica şoferii prin intermediul smartphone-ului sau al cheii maşinii şi poate aplica setările înainte ca şoferul să pornească la drum - astfel încât fiecare membru al familiei să poată beneficia de experienţe unice pe parcursul călătoriilor.

Sistemul foloseşte un algoritm de învăţare automată pentru a înţelege mai bine obiceiurile şoferilor. Mergi la sala de sport în fiecare vineri? Suni acasă la întoarcerea de la muncă? Noua generaţie SYNC va învăţa rutina fiecărui proprietar pentru a face sugestii de navigare şi de comunicare utile, la momentul potrivit, permiţând şoferilor să se concentreze asupra drumului.

Imagine indisponibilă

Pe Mustang Mach-E, noua generaţie SYNC dispune de un ecran tactil Full HD de 15,5 inch. Consola este uşor de utilizat, în timp ce interfaţa a fost reorganizată. Gesturile de tip zoom şi rotire sunt posibile, în timp ce interfaţa permite ajustarea tactilă rapidă a volumului pentru muzică sau convorbiri.

Navigarea prin interfaţa SYNC a fost regândită, astfel încât informaţiile şi aplicaţiile de care şoferii au nevoie să nu fie la mai mult de o atingere – două distanţă. Ecranul mare cu aspect inovativ permite afişarea mai multor aplicaţii simultan, astfel încât să puteţi observa, de exemplu, navigaţia în timp ce efectuaţi un apel telefonic.

Toate informaţiile despre noul sistem de operare Ford pot fi citit pe ADEVARUL AUTO.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite