Ford îşi extinde implicarea în WRC sprijinind prin divizia Ford Performance echipa M-Sport Ford World Rally Team în 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ford fiesta wrc

Ford Motor Company a anunţat astăzi încheierea unui nou acord prin care compania îşi extinde sprijinul tehnic şi financiar pentru tradiţionalul partener din motorsport M-Sport - câştigător al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) la Piloţi şi Constructori în 2017 cu ajutorul unei maşini animate de un motor din familia EcoBoost: Ford Fiesta WRC.

Echipa M-Sport Ford World Rally Team, condusă de Malcolm Wilson, unul dintre cele mai titrate nume din WRC, şi care are sediul în Dovenby Hall, Cockermouth, Marea Britanie, va beneficia din 2018 de sprijin adiţional la nivel tehnic şi financiar din partea organizaţiei globale Ford Performance, condusă din Dearborn, Michigan, Statele Unite ale Americii de Mark Rushbrook, director global al diviziei de Motorsport.

În urma contribuţiilor financiare şi tehnice din 2017, Ford extinde investiţia pe care o face pentru a se asigura că echipa M-Sport Ford World Rally Team rămâne competitivă în WRC în sezonul 2018 şi ulterior acestuia.

Susţinerea crescută din partea Ford este un factor-cheie în păstrarea lui Sébastien Ogier - Campionul Mondial de Raliuri din 2017 împreună cu M-Sport - în sezonul 2018. Ogier şi tânărul talent Elfyn Evans vor conduce echipa alături de navigatorii lor, Julien Ingrassia şi Daniel Barritt, cu toţii concurând pe modelul Ford Fiesta WRC.

ford fiesta wrc

"Relaţia de 20 de ani pe care Ford o are cu M-Sport a oferit succese inegalabile la toate nivelurile din competiţiile de raliuri, un lucru cu care ne mândrim foarte mult. De asemenea, această colaborare a prezentat Fiesta ca un standard pentru concurenţii din raliurile din întreaga lume", a spus Rushbrook. "Anul trecut am susţinut M-Sport prin dezvoltarea unei Fiesta complet noi care a condus o campanie terminată cu victorie în competiţia patronată de FIA. Pentru 2018 suntem fericiţi să putem oferi un sprijin şi mai semnificativ".

Ford colaborează cu M-Sport fără întrerupere din 1997. Ca specialist certificat Ford în raliuri, M-Sport pregateşte maşini Ford pentru diferitele clase ale competiţiilor de raliuri, de la FIA R2 la vârful absolut, WRC. În acest moment, în competiţiile de raliuri concurează la nivel mondial aproape 400 de maşini Ford Fiesta dezvoltate de M-Sport.

ford fiesta wrc

"Ne bucurăm de această relaţie fantastică pe care am avut-o cu Ford de-a lungul anilor şi este excelent să vedem că acest sprijin va creşte în 2018, când avem ca ţintă apărarea titlurilor obţinute în Campionatul Mondial de Raliuri FIA", spune Malcolm Wilson, director M-Sport.

"Prin Sebastien şi Elfyn vom avea o echipă foarte puternică, iar sprijinul tehnic suplimentar ne va ajuta să progresăm la nivelul dezvoltării modelului Ford Fiesta WRC. Concurenţii noştri vor fi mai aproape ca niciodată, însă sunt foarte încrezător că, împreună cu partenerii noştri, vom putea atinge acelaşi nivel de performanţă şi fiabilitate care ne-a oferit atât de multe satisfacţii în 2017."

Animată de motorul pe benzină Ford EcoBoost de 1.6 litri, maşina de curse Ford Fiesta WRC, dezvoltată special pentru raliuri, se bazează pe noua generaţie Fiesta. Aceasta se află în vânzare în Europa în versiunile sale distincte care includ stilatul Fiesta Titanium, o varianta inspirată din gama Ford Performance, Fiesta ST-Line, şi versiunea premium Fiesta Vignale. Noua generaţie Fiesta ST - care oferă un motor 1.5 EcoBoost de 200 CP şi sistemul Drive Modes - va fi comercializată începând cu anul 2018.

ford fiesta wrc
AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite